Gemeente Bellingwedde

Bellingwedde verwacht probleemloze levering strooizout

Wintersneeuw.jpg

Wedde, (30 november) - De gemeente Bellingwedde verwacht de komende winter een probleemloze levering van voldoende strooizout. Om de gladheid van de eigen wegen te kunnen bestrijden heeft de gemeente onlangs hernieuwde afspraken gemaakt met het bedrijf Omrin dat garant staat voor voldoende levering. Hierdoor blijft de dagelijkse voorraad van de gemeente steeds op peil. Het Friese bedrijf Omrin verzorgt ook al een groot aantal jaren de afvalinzameling voor Bellingwedde.

Gedurende een gemiddelde winter heeft Bellingwedde zo'n 200 ton zout nodig. Daarnaast neemt de gemeente ongeveer 90 ton zout aanmaakwater af dat wordt toegepast op de techniek van het zogenoemde natstrooien. Strooiwagens gaan al, vóórdat de gladheid optreedt, de weg op waardoor opvriezing van de wegen amper kans krijgt. Hierdoor hoeft de gemeente achteraf vaak minder zout te strooien.

Bellingwedde heeft gemiddeld altijd zo'n 50 ton strooizout in voorraad. De maximum capaciteit van de zoutloods op de gemeentewerf is overigens 140 ton. De 50 ton is echter ruim voldoende om 8 ritten mee te rijden: per keer de standaard strooiroutes en daarnaast nog andere wegen. Zo gauw een deel van het strooizout of het zout water is verbruikt, wordt nieuwe voorraad besteld. Omrin is met de levering ervan in het vorig winterseizoen een betrouwbare partner gebleken.


-Einde-

* Bellingwedde verwacht probleemloze levering strooizout 30-11.pdf (31,63 KB)