Politie Hollands Midden

Reeuwijk - Drie verdachten auto-inbraak aangehouden

Reeuwijk, 03-12-2010 o Politie Hollands Midden heeft op vrijdag 3 december rond 01.30 uur drie verdachten van auto-inbraak aangehouden aan de Ravensbergseweg. Het gaat om een 19-jarige man uit Woerden, een 18-jarige man uit Montfoort en een 20-jarige man uit Linschoten.

De politie zag vanaf de Dunantlaan de auto richting Gravenbroekseweg rijden. Zij besloot het kenteken van de auto te controleren. De auto bleek niet te mogen rijden en de politie gaf een stopteken. De auto voldeed hier niet aan en sloeg linksaf de Ravensbergseweg op. Nadat de politie kort de sirene aanzette, stopte de auto alsnog. De politie sprak de inzittenden aan en zag voorin de auto onder een jas een radio en navigatiesysteem liggen. Toen een agent zich kort omdraaide en weer in de auto keek, waren deze spullen weg. De agent scheen in de auto en zag dat de spullen nu op de achterbank onder een jas lagen. De verdachten werden gevraagd uit te stappen, waarna de politie in de auto keek. In de auto werden gereedschap en handschoenen aangetroffen. De mannen zijn aangehouden en de auto is weggesleept voor onderzoek.

Nadat de verdachten naar het politiebureau waren gebracht, ging de politie op zoek naar de auto waar mogelijk de spullen uit waren gestolen. Zij trof de auto aan op de Tormentel in Reeuwijk. De mannen hebben afstand gedaan van de radio en het navigatiesysteem. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.