Gemeente Roermond

Gemeentelijk strooibeleid onder de loep

De gemeente legt in het strooibeleid de prioriteit bij het begaanbaar en sneeuwvrij houden van hoofd- en doorgaande wegen (inclusief de busroutes), bruggen, viaducten en fietspaden. Indien zich op de lokale wegen gladde en dus gevaarlijke situaties voordoen kan men dit melden bij de servicelijn: 0475-359252 / servicelijn@roermond.nl. Indien mogelijk wordt maatwerk geleverd en getracht de klachten of meldingen op te lossen.

Daarnaast doet de gemeente een beroep op haar inwoners om samen de handen uit de mouwen te steken. Inwoners kunnen bijvoorbeeld helpen door zoveel mogelijk de stoep voor hun woning schoon te maken en wellicht ook bij de buren indien deze daartoe niet in staat zijn.

De kwaliteit van het ijs in Roermond is op dit moment van zeer slechte kwaliteit door de sneeuw die op veel plaatsen ligt. De ijsdikten variëren van 0 tot 2 cm. Vandaar dat de gemeente borden heeft geplaatst die wijzen op gevaarlijk ijs. Het wordt mensen dan ook ontraden het ijs op te gaan. Gezien de weersverwachtingen voor de komende dagen worden op korte termijn geen grote veranderingen in deze situatie verwacht.

Eerste publicatiedatum: 03-12-2010 Bijgewerkt: 03-12-2010