Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 03-12-2010

Politie pakt minderjarige op voor inbraak

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op de hoevenseweg een 16-jarige jongen uit Gilze aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Havendijk. De jongen is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Agenten kregen vanmorgen, even na 03.30 uur de melding van een inbraak in een automaterialenhandel aan de Havendijk. Aanrijdend troffen ze op de Havendijk de 16-jarige aan. Tijdens controle troffen de agenten in zijn kleding een bivakmuts aan. Bij het bedrijf bleek een ruit te zijn vernield. In de directe omgeving lag inbrekerswerktuig. De
aangetroffen schoenafdrukken kwamen overeen met die van de 16-jarige. De jongen is ingerekend. Politie stelt een onderzoek in.

Dronken automobilist zonder rijbewijs van de weg gehaald

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op de Melisseweg een 28-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 03.45 uur de man als bestuurder in een auto rijden. Zijn rijgedrag viel op. De auto slingerde over de weg. Een blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 515 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Uit onderzoek bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie stelt vriend in verzekering na huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning in Tilburg de 46-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie ontving even na 19.30 uur de melding van een mishandeling in een woning. Daar spraken de agenten een 33-jarige vrouw. Ze had een bloeduitstorting en krassen in haar halsstreek. Ze vertelde dat ze een conflict had gehad met haar 46-jarige vriend. Tijdens de ruzie had de man haar bij haar keel gepakt en haar geslagen.

Politie pakt bewoners op na aantreffen hennep

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 22- jarige man en zijn even oude vriendin opgepakt voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten kwamen rond 19.30 uur aan de deur voor een openstaand vonnis. Bij het openen roken ze een sterke henneplucht. Onderzoek in de woning wees uit dat de badkamer ingericht was als hennepkwekerij. In de woning trof de politie meerdere zakken met henneptoppen aan. De bewoners zijn ingerekend en de planten als kweekbenodigdheden in beslag genomen.

Mishandeling buschauffeur in bureau Brabant

TILBURG - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt volgende week in hun uitzending aandacht aan een mishandeling van een
buschauffeur van 11 februari jl.
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 6 december 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 7 december 2010 om 15.55 uur.

Op donderdag 11 februari 2010 staat een buschauffeur met zijn bus te wachten aan de Spoorlaan in Tilburg. Twee meisjes en een jongen stappen in de bus en "zwaaien" iets naar de chauffeur. De chauffeur wil de kaartjes toch zien en vraagt daar ook om. Maar de jongelui zijn het kennelijk niet eens met deze controle en laten dat ook duidelijk merken. Ze maken allerlei opmerkingen en verwensingen tegen de chauffeur. Het loopt op een gegeven moment zo hoog op dat de
buschauffeur een flinke vuistslag in zijn gezicht krijgt van de jongen. Ook de twee meisjes laten zich niet onbetuigd en slaan en schoppen hun slachtoffer.
Met behulp van enkele andere passagiers wordt het gewelddadige trio uiteindelijk de bus uitgewerkt . Het drietal vlucht hierna ook weg van het busstation.
De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Ook wil zij weten wie de mensen zijn, die de buschauffeur geholpen hebben. De drie helden staan op de bewakingsbeelden.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 03-12-2010 12:55 | © Regio Midden en West Brabant |