Rechtbank Roermond


Nieuwe beslissing nodig op bouwaanvraag

Roermond, 2 december 2010 â Door een ontoelaatbare samenvoeging van vrijstellingsbevoegdheden moeten burgemeester en wethouders van de gemeente Nederweert een nieuwe beslissing op een bouwaanvraag nemen, met inachtneming van dat wat in deze uitspraak is overwogen. Zo luidt het vonnis van de meervoudige kamer van de sector bestuursrecht van de rechtbank Roermond.

Het gaat om een bouwaanvraag voor een winkelpand met acht bovenwoningen en een parkeerkelder. Volgens de rechtbank zijn de vrijstellingsbevoegdheden door B&W op een zodanige manier gecombineerd, dat een bouwwerk mogelijk wordt gemaakt met een diepte van 47 meter en een volledige derde bouwlaag. Hierdoor worden de in het bestemmingsplan toegestane afmetingen in ruime mate overschreden en wordt de openheid van het achtererf aangetast. Het bouwplan is hierdoor in strijd met de in het bestemmingsplan vermelde uitgangspunten.

Bovendien, aldus de rechtbank, wordt door de opeenhoping van vrijstellingen een bouwplan mogelijk gemaakt, dat door de uitbreiding van mogelijkheden ten opzichte van de bepalingen in het bestemmingsplan niet van ondergeschikte betekenis is. Dit is in strijd met het karakter van artikel 15 van de Wet Ruimtelijke Ordening.

LJ Nummer

BO6034

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 3 december 2010 Naar boven