Ministerie van Buitenlandse Zaken

Mexicanen op de fiets met hulp van Nederlandse bedrijven

Nieuwsbericht | 2 december 2010

De Nederlandse ambassade in Mexico heeft samen met het Nederlandse bedrijfsleven een toolkit ontwikkeld om het fietsgebruik en de veiligheid van de fietser in Mexico te bevorderen.

Aanleiding vormt het 200-jarig jubileum van de Mexicaanse onafhankelijkheid en het 100-jarig jubileum van de revolutie in Mexico.

De Nederlandse ambassadeur in Mexico heeft de fietshandleiding op 25 november uitgereikt aan de Mexicaanse federale autoriteiten. De Mexicaanse onderministers van Milieu en Sociale Ontwikkeling hebben de toolkit, bestaande uit een cassette met zes handboeken, een website en CD-roms, onder veel belangstelling in ontvangst genomen.

De toolkit is speciaal ontwikkeld door het Nederlandse I-CE (Interface for Cycling Expertise) en het Mexicaanse ITDP (Institute for Transportation Development and Policy).

De meeste deelnemende Nederlandse bedrijven (ING, Dragamex, Shell, Vopak, Powercem, Unilever, Philips, Randstad, Rabobank en Leaseplan) waren op hoog niveau vertegenwoordigd. KLM Airfrance gaf bij deze gelegenheid beide onderministers een fiets cadeau.

Na deze uitreiking aan de federale overheid krijgen ook Guadalajara, Mexico Stad, Monterrey, Aguascalientes, Leon en waarschijnlijk Puebla - belangrijke steden voor Nederland - de toolkit.