Gemeente Twenterand


Veel belangstelling voor Dorpsontwikkelingen in Den Ham

Onder grote belangstelling heeft de gemeente Twenterand samen met Roelofs en de partners van de brede school de plannen gepresenteerd over het voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost (gedeelte brede school), het voorontwerp bestemmingsplan Kroezenhoek west, het voorontwerp van de brede school Den Ham locatie Zuidmaten en het voorontwerp van het kantoor en werkplaats van Roelofs.

Nieuwsgierige Hammenaren en toekomstige gebruikers van de brede school namen een kijkje in café-restaurant de Beuk. Zij konden van gedachten wisselen over de plannen met medewerkers van de Smithoek, Domino, bibliotheek, kinderopvang de Cirkel, SAB, aannemer Pellikaan, Roelofs en van de gemeente.

Roelofs wil zich vestigen aan de Marleseweg 25 in den Ham met een nieuw kantoor en werkplaats. Op de vrijgekomen locatie aan de Dorpsstraat wordt een brede school gehuisvest, die eerder gepland was op de locatie van basischool de Smithoek. De brede school biedt ruimte aan de basisscholen de Smithoek en Domino, kinderopvang de Cirkel en de bibliotheek.

De reacties van de aanwezige Hammenaren op de plannen waren vooral positief, maar er waren ook een aantal kritische noten o.a. ten aanzien van de verkeerssituatie rondom de school. Na de presentatie van Marcel van Dijk, zelf een Hammenaar, kreeg men volop de gelegenheid om te reageren. De bezoekers waren vooral blij met de verplaatsing en de opzet van de brede school en de nieuwbouw en de inpassing van Roelofs in het landschap.

Het voorontwerp bestemmingsplan Zuidmaten oost (gedeelte brede school) en het voorontwerp bestemmingsplan Kroezenhoek west liggen tot en met donderdag 10 december a.s. ter inzage.

Op wwww.twenterand.nl à actueel-> projecten staat meer over de ontwikkelingen in Den Ham. Hier kan ook de 3d animatie die op de voorlichtingsavond in café-restaurant De Beuk getoond is nog een keer bekeken worden.