DBC Onderhoud

DBC-Onderhoud gaat systematiek forensische zorg onderhouden 03-12-2010 12:37

DBC-Onderhoud gaat systematiek forensische zorg onderhouden DBC-Onderhoud neemt per 1 januari 2011 het onderhoud van de DB(B)C-systematiek voor de forensische zorg (FZ) op zich. DB(B)Câs zijn bedoeld voor de forensische zorg in strafrechtelijk kader en bijzondere zorg in detentie. De extra B van DB(B)C staat voor Beveiliging.

Â

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft DBC-Onderhoud verzocht per 1 januari 2011 het onderhoud van de DB(B)C-systematiek voor de forensische zorg op zich te nemen. Omdat deze overdracht al een tijd in voorbereiding is, heeft DBC-Onderhoud zich goed kunnen prepareren op het formele overdrachtsmoment. Op 4 november jl. heeft de Raad van Toezicht van DBC-Onderhoud het besluit tot overdracht van het onderhoud van de DB(B)C-systematiek naar DBC-Onderhoud goedgekeurd.

Â

DBC-Onderhoud wordt verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en doorontwikkelen van de DB(B)C-productstructuur en levert in 2011 een versie voor het jaar 2012 op. Zij werkt samen met de Nederlandse Zorgautoriteit, die verantwoordelijk is voor de doorontwikkeling van verblijf in de productstructuur en het kostprijsonderzoek.

Â

De documenten en tabellen van de DB(B)C-systematiek zullen binnenkort van de website van DBC-Onderhoud te downloaden zijn. Ook richt DBC-Onderhoud een helpdesk in voor de forensische zorg met een eigen telefoonnummer en mailadres. Binnen enkele weken verschijnt hierover meer informatie op de website van DBC-Onderhoud.