Watersportverbond - KNWV

Inschrijven educatieve toertochten kan nu!

donderdag 2 december 2010

U kunt zich weer inschrijven voor de Zeelandexpeditie, de Grote riviertocht en de Waddenexpeditie. Interesse om onder deskundige leiding deze tochten te maken? Geef je dan snel op!

Varen betekent vrijheid, vrijheid om op het water daarheen te gaan waar u wilt. Nederland is een waterland bij uitstek en de mogelijkheden om varend te toeren zijn talrijk. Bij deze educatieve tochten sta je onder leiding van ervaren instructeurs die u leren verantwoordelijk te varen en wordt u stapsgewijs vertrouwd gemaakt met het beroepsverkeer en situaties waarin handelen en manoeuvreren geboden is.

Zeelandexpeditie: 17 t/m 23 juli
De Zeelandexpeditie is een educatieve vaartocht die langs en over getijdenwater en knelpunten van beroeps- en pleziervaart voert. `' Het varen op echt getijde water is voor sommigen vele malen leuker dan het varen op de Grevelingen en het Hollands Diep. `'(Verslag van Theo den Engelsen ). Dit jaar start de expeditie in Drimmelen. Het eindpunt is nog niet bekend deze is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wilt u met uw vereniging of merkenclub meevaren met de Waddenexpeditie? Dat kan! Groepen leden van het Watersportverbond die interesse hebben kunnen deze kenbaar maken. Bij voldoende animo zal er samen met de groep geĂŻnteresseerden een planning worden gemaakt en een vertrekdatum worden bepaald.

Grote riviertocht: 27 augustus t/m 3 september
Hoe ga je als recreant om met de grote beroepsvaart? Hoe manoeuvreer je op de druk bevaren Grote Rivieren en in drukke sluizen? Speciaal voor diegenen die willen genieten van varen in vrijheid en veiligheid is er de Grote Rivieren Toertocht 2011. De toertocht gaat in 2011 naar DUITSLAND. Daarvoor is verplicht vaarbewijs 1 en marifoon te hebben. Vorig jaar was het een geslaagde tocht. "Deze wordt waarschijnlijk net zo leuk", aldus een van de deelnemers van vorig jaar die nu weer meegaat.

Waddenexpeditie: datum wordt nog vastgesteld
De deelnemers van de Waddenexpeditie 2010 waren erg enthousiast over de tocht. Pierre Spijkermans: `'Een geweldige week. De werkwijze van Walter de instructeur is perfect. Hij instrueert en laat je vervolgens zelf je gang gaan. Daar leer je het meeste van.'' Bert en Patricia van Steen:''Deze waddenexpeditie van onder andere Walter Linden is een absolute aanrader. Het echte vakantiegevoel in combinatie met het zelf aan den lijve ondervinden wat goed zeemanschap nu echt inhoudt. Uitstekend georganiseerd. Veel variatie gedurende de week en aandacht voor veiligheid. Het heeft ons het vertrouwen gegeven om op groot water er nu zelf op uit te trekken''. Dit zijn enkele reacties van de deelnemers van vorig jaar. Om nog een beter beeld te krijgen is hieronder een filmpje.

IFRAME:
http://www.watersportverbond.tv/wsvembed.asp?videoID=10822&catID=250&pl ayerID=60

Meer informatie
Heeft het bericht uw interesse gewekt? U kunt zich inschrijven op de website, van het Watersportverbond, voor de verschillende tochten. Daar staan ook de Algemene voorwaarden voor deelname aan de tocht en de verplichte en aanbevolen uitrusting.