Gemeente Baarn

Veiligheidsonderzoek naar gasontvangststation

Kans op schade uitermate klein

De gemeente Baarn heeft onderzoek gedaan naar het risico dat een gasontvangststation voor de omgeving kan betekenen in geval van een calamiteit. Het onderzochte gasontvangstonstation is sinds 1977 aanwezig op de hoek van de Drakenburgerweg en Professor Krabbelaan. Aanleiding voor het onderzoek is de bouw van complex De Wiekslag nabij het gasontvangststation. Uit het onderzoek blijkt dat het station voldoet aan de veiligheidsnormen en dat de kans op schade bij een calamiteit minimaal is.

De afstand tussen het gasontvangststation en complex De Wiekslag is 14 meter. Volgens de algemeen geldende milieuregels moet er een afstand van 25 meter zijn. Omdat in eerste instantie niet meer wordt voldaan aan deze regels, heeft de gemeente Baarn door een gespecialiseerd bedrijf een onderzoek laten uitvoeren. Onderzoek heeft plaatsgevonden naar de risicoâs veroorzaakt door het gasontvangststation. Uit het onderzoek blijkt dat de risicoâs minimaal zijn.

De gemeente heeft de bewoners van De Wiekslag, hun familie, omwonenden en personeel over de uitkomsten van het onderzoek geïnformeerd. Vragen kan men e-mailen naar veiligwonen@baarn.nl