Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 3 december

Alkmaar, 03-12-2010 o 14.00 uur

Twee jongens aangehouden wegens heling

Castricum, donderdag 2 december

Op donderdagmiddag hield de politie twee 16-jarige jongens uit Uitgeest aan op verdenking van heling van een bromfiets. De politie zag de twee jongens op bromfietsen rijden op de Uitgeesterweg in Castricum. De jongens hadden de politie vermoedelijk ook gezien, want na het passeren van bosschages, zaten beide jongens nog maar op een brommer. Bij onderzoek bleek de tweede brommer achter te zijn gelaten.

De jongens verklaarden aanvankelijk dat de bromfiets het niet meer deed. Later was het verhaal dat deze was gekocht voor een bedrag van twintig euro. Bij controle bleek het voertuig op 11 november te zijn gestolen in Heemskerk. Omdat beide jongens bij de koop van de brommer aanwezig waren geweest, werden beiden aangehouden. De bromfiets werd in beslag genomen.

Diefstal en bedreiging

Akersloot, donderdag 2 december

Op woensdagavond hield de politie een 25-jarige man uit Akersloot aan wegens diefstal en bedreiging. Omstreeks 21.00 uur hoorde de 69-jarige bewoonster van een pand aan de Boekel dat er op het raam werd getikt. Toen zij de deur van haar woning open deed, bleek een voormalig bewoner van de woning op de stoep te staan. De man drong de woning binnen, duwde de vrouw aan de kant, greep haar handtas en haalde hier een portemonnee uit. De man pakte vervolgens geld uit de portemonnee en vertrok weer.

De politie kon de man even later in zijn woning in Akersloot aanhouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Vermoedelijk wilde hij dat de vrouw nogmaals zou betalen voor overname van goederen uit de woning. Deze zaak was echter al financieel afgehandeld.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepafval

Bovenkarspel, vrijdag 3 december

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur trof de politie afval aan op het Weelenpad in Bovenkarsel. Het ging om een tiental zakken die in de berm gedumpt waren. In de zakken zat hennepafval, vermoedelijk afkomstig van een hennepplantage.

Rijden tijdens ontzegging

Alkmaar, donderdag 2 december

Op donderdagmiddag omstreeks 14.15 uur zag de politie op de Willem de Zwijgerlaan in Alkmaar een 64-jarige Alkmaarder in een personenauto rijden. Van de man is bekend dat hij regelmatig onder invloed van alcohol een auto bestuurd. Ook dit keer bleek hij alcohol te hebben gebruikt. Hij bleef echter net onder de strafbare grens te blijven. Wel bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd wegens het rijden onder invloed. De man kreeg een proces-verbaal wegens rijden et een ingevorderd rijbewijs.

Dronken man valt van fiets

Heerhugowaard, donderdag 2 december

Op donderdagavond omstreeks 20.00 uur raakte een 56-jarige man uit Heerhugowaard gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Amstel in zijn woonplaats. De man, die duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde, reed op een fiets op de Amstel. Hier ging hij met zijn fiets onderuit, waarbij hij op zijn hoofd terecht kwam. De man moest voor onderzoek per ambulance worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Politie zoekt getuigen van beroving

Den Burg, woensdag 24 november

Een 18-jarige jongen uit Den Burg werd woensdagochtend rond 01.00 uur op de Waalderstraat beroofd. De jongen fietste door Den Burg en dacht bekenden te zien op het parkeerterrein. Er stonden twee mannen bij een auto. In de auto zaten nog twee mannen. Bij het voertuig aangekomen kreeg de jongen van de twee mannen buiten de auto een kopstoot. Zijn portemonnee en telefoon werden afgenomen. Het slachtoffer wist zijn portemonnee echter terug te krijgen. De politie kon een 26-jarige man uit Den Burg aanhouden als verdachte, maar doet verder onderzoek naar de beroving.

Om de zaak af te kunnen ronden is de politie nog op zoek naar getuigen van deze straatroof. Het slachtoffer verklaarde dat er tijdens de beroving een voorbijganger langs kwam. De politie zoekt met name deze getuige. De politie op Texel is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verlichtingscontrole

Heerhugowaard, vrijdag 3 december

Op vrijdagmorgen werd tussen 06.30 en 08.00 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Stationsweg in Heerhugowaard. In totaal kregen 64 bestuurders van (brom)fietsen een bekeuring omdat zij met slechte of zonder verlichting reden. Als pleister op de wonde kregen zij bovendien een gratis verlichtingssetje, dat ter plaatse op de fiets kon worden gemonteerd.

Auto uit de bocht

Den Hoorn, vrijdag 3 december

Op vrijdagmorgen omstreeks 08.50 uur raakte een 74-jarige man uit Den Hoorn gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Westerweg in zijn woonplaats. De man reed in een personenauto, komende uit de richting Den Hoorn. In een lange bocht raakte de auto in de slip, sloeg over de kop en kwam in de naast de weg gelegen sloot terecht. De bestuurder probeerde zelf uit de auto te komen, maar had uiteindelijk hulp van omstanders nodig om weer op het droge te komen. De man liep een hoofdwond op, die in de huisartsenpraktijk werd gehecht.

Verkeer houdt rekening met gladheid

Regio, vrijdag 3 december

De wegen zijn glad. Gelukkig houden weggebruikers hier over het algemeen rekening mee. Er wordt langzaam gereden en ongevallen ontstaan vaak door plotseling remmen of uitwijken waardoor autos gaan glijden. Een opsomming van de bij de politie gemelde aanrijdingen:

07.13 uur Alkmaar, Laan van Keulen. Een auto glijdt van de weg en komt in de berm tegen een boom tot stilstand.

08.34 uur Heerhugowaard, Middenweg-Diamant. Een auto komt in botsing met een fietser. De fietser raakt hierbij licht gewond aan een been.

08.50 uur Den Hoorn, Westerweg. Auto glijdt in bocht van de weg de sloot in. Bestuurder loopt hoofdwond op.

09.07 uur Schagen, Kanaalweg. Twee autos raken te water. De voorste auto raakte in een slip en gleed de sloot in. De bestuurder van de tweede auto zag dit gebeuren, probeerde uit te wijken, raakte ook in een slip en ging ook te water. Beide bestuurders kwamen ongedeerd uit hun auto.

11.32 uur Bergen, Sluislaan. Een auto glijdt tegen een woning.

11.35 uur Castricum, Heereweg. Auto glijdt tegen geparkeerd staande auto.

12.43 uur Den Helder, Polderweg. Een botsing tussen twee autos die tegen elkaar glijden.