Marco Borsato ziet theatertour wel zitten

03/12/2010 14:43

NL Tracks

Marco Borsato ziet een intiemer concert ook wel zitten. "Het is toch ook leuk om van groot naar klein te gaan", vertelt de zanger in een video-interview met Jakob Krabbé aan muzieksite NLtracks.

Na een moeilijk jaar heeft het Nederlandse volk jou weer helemaal omarmt.

"Zo voelt het wel. Het was een veelbewogen jaar; 2010 mag van mij afgelopen zijn. We hebben nu een prachtig mooi staartje en ik ga met een goed gevoel 2011 in."

"Ik heb nu een lekkere nieuwe plaat gemaakt. Het is een understatement om te zeggen dat als je 130.000 in een week tijd verkoopt dat het wel heel goed gaat. Dat was prettig om te merken, dat er behoefte was aan een nieuwe plaat van mij. Ik mag nu in ieder geval drie keer in het GelreDome staan, maar ik heb het vermoeden dat het daar niet bij blijft. Dat is een teken dat ik terug ben op de plek waar ik stond voordat het debakel zich voltrok. Dat is voor mij belangrijk, want ik wilde weer muziek maken en me bezig houden met dingen die ik het liefst doe en dat is muziek maken.

Wat zit er verder in de planning? Ga je weer in een film spelen of misschien wel in een musical?

"Het is me veel gevraagd, maar het maken van een film vond ik misschien wel het allerleukste wat ik ooit gedaan heb. Het was spannend, het was moeilijk, het was eng omdat je uit je comfortzone moet kruipen. Maar het was bovenal rewarding. Niet in het begin, want dan is de focus op de intentie van de film moeilijk. Maar met terugwerkende kracht gaat de film nu de wereld over. In Afrikaanse landen, zoals Nigeria, maar ook Engeland en Canada draait hij nu. De film heeft via Cannes zijn weg gevonden en dat is fijn."

Als we het hebben over jouw muziek, ben je de komende tijd alleen maar met het album bezig?

"Het album is af en dit kristalliseert zich de komende maand. Ik ga me dan voorbereiden op België en Nederland; de sportpaleizen in Antwerpen en de concerten in mei in het GelreDome. Daar heb ik mijn handen aan vol."

"Daarna zien we wel, maar hebben we wellicht het theater. Als ik zo'n opening van het DeLaMar Theater zie, dan is het wel weer leuk om van groot naar klein te gaan. In een kleine zaal is het intiemer en kun je een verhaal aan mensen vertellen. En ik heb mooie liedjes die je heel klein kunt zingen."

Gaat er nog een musical komen?

"Dat denk ik niet. Maar laat ik het zo zeggen, het is me vaak door Joop gevraagd. Het is niet het momentum, dat kan ik altijd nog doen. Maar op dit soort avonden dan denk ik 'het zou wel kunnen, maar later'".





http://www.nltracks.nl