Gemeente Bedum


Gemeente voorbereid op winterse omstandigheden

03 december 2010
Aan het eind van de afgelopen winter werd de gemeente geconfronteerd met een tekort aan strooizout. Dit is aanleiding geweest extra zout in te slaan.

Bij de gladheidsbestrijding ligt het accent op het begaanbaar houden van de belangrijkste doorgaande wegen, wegen naar scholen en de busroute. Bij aanhoudende gladheid worden ook de gemeentelijke voetpaden in het centrum van Bedum gestrooid. De omgeving van verzorgingshuizen, scholen en centra voor ouderen wordt dan ook meegenomen. Ook woonstraten zonder (volledige) trottoirs worden bij aanhoudende gladheid gestrooid. Bij hoge uitzonder worden andere woonstraten in de route meegenomen.

De gemeentelijke strooiploegen werken tussen vijf uur s morgens en s avonds elf uur. Alleen ingeval van extreme omstandigheden (ijzel en zware sneeuwval) wordt er ook s nachts doorgewerkt.

De gemeente heeft ook noodscenario opgesteld voor het geval dat de afvalinzameling in het gedrang dreigt te komen; huisvuilcontainers moeten dan worden aangeboden langs die wegen die wel in de strooiroute zijn opgenomen. Als tot dat scenario moet worden overgegaan dan wordt dat breed onder de aandacht van de Bedumers gebracht.