Gemeente Delfzijl

Enquête raadsvergaderingen en rondetafelgesprekken

Per 1 september 2009 heeft de gemeenteraad van Delfzijl een andere wijze van het voorbereiden van zijn vergaderingen ingevoerd.

De zogenaamde raadsbijeenkomsten waarin de raadsvergaderingen technisch werden voorbereid zijn afgeschaft. Daarvoor zijn rondetafelgesprekken in de plaats gekomen. Rondetafelgesprekken worden gehouden over de meer belangrijke onderwerpen waarover de gemeenteraad later in een raadsvergadering moet besluiten. In deze rondetafelgesprekken worden burgers, bedrijven en instellingen in de gelegenheid gesteld hun inbreng te geven op het beleid en de besluiten van de raad.

Bij de invoering is besloten om het nieuwe vergadersysteem na één jaar te evalueren. Een commissie uit de gemeenteraad, de commissie lokaal bestuur, heeft deze taak op zich genomen. Een onderdeel van de evaluatie is het houden van een enquête onder de raads- en collegeleden en de bezoekers van raadsvergaderingen en rondetafelgesprekken (inclusief de deelnemers van deze gesprekken).

Wilt u via de link http://enquetes.extern-gemeentedelfzijl.nl een enquêteformulier invullen. Bij elke vraag is ruimte voor een korte toelichting. De enquête is anoniem. De commissie zal de resultaten gebruiken voor het uitbrengen van een evaluatieadvies aan de gemeenteraad.

Meer informatie krijgt u via de heer Onno Rijkens, griffier via het telefoonnummer (0596) 63 93 10 of email o.rijkens@delfzijl.nl Â