EuroCross Assistance

Busongeval in Peru - update 5

03/12/2010

14.17 uur - Het calamiteitenteam van Eurocross komt rond deze tijd aan op de luchthaven van Juliaca, nabij Puno. De twee hulpverleners, de verpleegkundige en de traumapsycholoog brengen daarna zo snel mogelijk een bezoek aan de slachtoffers van het busongeval.

Zodra duidelijk is wanneer de slachtoffers in staat zijn om te reizen, wordt door Eurocross vanuit Noordwijk de repatriering georganiseerd.

De personen die in het hotel verblijven en niet of lichtgewond zijn, zijn goed aanspreekbaar en maken het naar omstandigheden redelijk. De gewonden in het ziekenhuis zijn licht- tot zwaargewond. Hun letsel bestaat uit hoofdletsel, fracturen, open wonden, kneuzingen en hersenschuddingen.

Ondanks dat de meeste slachtoffers moeilijk te bereiken zijn vanwege kwijtgeraakte mobiele telefoons, de slechte telefonie infrastructuur en het tijdsverschil, heeft Eurocross de afgelopen nacht met vrijwel alle slachtoffers contact gehad. In sommige gevallen heeft Eurocross contact tot stand kunnen brengen tussen de patienten en het thuisfront.