Gemeente Alkmaar


Nieuw initiatief in Alkmaar


Gelijke behandeling past in het emancipatiebeleid van de gemeente Alkmaar. Niemand mag gediscrimineerd worden vanwege zijn of haar seksuele geaardheid. Het gaat om uitvoering van artikel 1 van de Grondwet. Centraal daarin: iedereen is gelijk!

In het collegeprogramma 2010-2014 `Alkmaar beweegt' heeft de gemeente Alkmaar zich positief uitgesproken over het initiatief van homoambassadeurs. Het college wil ambassadeurs inzetten op de terreinen onderwijs, zorg en sport. De ambassadeurs zijn aanvullend op het werk van Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord en COC Noord-Holland Noord.

Profiel
Geïnteresseerd in deze uitdagende functie? Meld u dan aan als homoambassadeur. Geschikte kandidaten voldoen aan het volgende profiel:

Een ambassadeur heeft brede maatschappelijke en bestuurlijke ervaring, is betrokken bij de problematiek en richt zich op grond daarvan op directies en besturen van betrokken instellingen of organisaties. Ook maakt hij/zij op respectvolle, doortastende en inspirerende manier homoseksualiteit bespreekbaar. De ambassadeur organiseert bijeenkomsten (debat, dialoog, symposium) en zoekt tevens aansluiting bij evenementen, die bijdragen aan realisatie van het doel. Bedoeling is dat scholen, zorginstellingen en sportverenigingen de aanpak tegen homo-intolerantie verankeren in hun beleid. De ambassadeurs hebben een onafhankelijke positie en ontvangen een reis- en onkostenvergoeding.

Activiteitenprogramma
Het ambassadeurschap duurt één jaar, te beginnen in het eerste kwartaal van 2011. Invulling van het ambassadeurschap bestaat uit het uitvoeren van een activiteitenprogramma, dat momenteel wordt opgesteld. We denken aan ongeveer tien acties op jaarbasis, bijvoorbeeld tijdens de roze week in Alkmaar. De drie ambassadeurs rapporteren per kwartaal aan de klankbordgroep, die bestaat uit een voorzitter, secretaris (Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord), een vertegenwoordiger van het COC Noord-Holland Noord, SOVON, Parlan en de Sportraad.

Kandidaatstelling
Uw kandidaatstelling kunt u tot uiterlijk 10 januari 2011 richten aan de heer L. Hofmans, directeur van het Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord-Holland Noord, Postbus 3095, 1801 GB Alkmaar of per e-mail: l.hofmans@art1nhn.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L. Hofmans, tel. 06 - 53 22 08 17.