Rijksoverheid


Benoeming directeur-generaal RIVM bij het ministerie van VWS

Persbericht | 03-12-2010

De ministerraad heeft besloten de heer prof. dr. A.N. (André) van der Zande voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Schippers van VWS. De benoeming gaat in op
1 januari 2011.

De heer Van der Zande (1952) was sinds 2007 secretaris-generaal bij het voormalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarvoor was hij vijf jaar directeur-generaal bij hetzelfde ministerie. Hij heeft ook jarenlang leiding gegeven aan complexe en grote kennisinstellingen in Wageningen. Tevens was hij houder van de Belvedere Leerstoel bij de Wageningen Universiteit.

In 1976 studeerde de heer Van der Zande cum laude af aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Binnen de studierichting biologie had hij als hoofdvakken milieubiologie en dierenecologie. Hij promoveerde aan dezelfde universiteit. De heer Van der Zande volgt de heer dr. M.J.W. (Marc) Sprenger op, die per 1 mei 2010 is benoemd tot directeur van het European Center for Disease Prevention and Control.

De benoeming van de heer Van der Zande is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

Verantwoordelijke ministeries


* Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
* Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport