Rijksoverheid



2010Z18445 Vragen van het lid Elias (VVD) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de regeling verbetering binnenklimaat primair onderwijs 2009. (Ingezonden 3 december 2010)


1 Bent u er mee bekend dat ondanks het verstrijken van de inschrijfdatum (31 december 2009) voor deelname aan de regeling verbetering binnenklimaat primair onderwijs 2009 er nog gemeenten in Nederland zijn die gebruik willen maken van de regeling verbetering binnenklimaat primair onderwijs? 1)
2 Is het voor de regeling verbetering binnenklimaat 2009 beschikbaar gestelde bedrag volledig besteed aan projecten ter verbetering van het binnenklimaat van scholen? Zo ja, kunt u de Kamer een overzicht verschaffen? Zo nee, waarom niet?
3 Bent u van mening dat het beschikbaar gestelde bedrag optimaal besteed is? Zo nee, bent u bereid de inschrijving voor de regeling opnieuw open te stellen voor initiatieven die uitgevoerd kunnen worden voor de gestelde uitvoeringsdatum (4 september 2011) zonder dat hier extra kosten mee gemoeid gaan?


1) Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 31 augustus 2009, nr. PO/B&S/144859, houdende regels inzake het verlenen van een specifieke uitkering ten behoeve van de aanpassing van bestaande huisvesting van een school in het primair onderwijs ter verbetering van het binnenmilieu en het treffen van energiebeperkende maatregelen (Regeling verbetering binnenklimaat huisvesting primair onderwijs 2009)






---- --