Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout , 03-12-2010

Politie zoekt dader overval drogisterij

DONGEN - De politie is op zoek naar de dader van een gewapende overval die vanmorgen omstreeks 08.30 uur plaats vond op een drogisterij aan de Hoge Ham.

Een nog onbekende overvaller die zijn gezicht had bedekt met een bivakmuts drong vanmorgen via de achterzijde de zaak binnen. Hij bedreigde de twee medewerksters met een vuurwapen en heeft hen ook geslagen. Met een geldbedrag vluchtte hij de winkel uit. De politie heeft direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld. Ook is naar sporen gezocht en een buurtonderzoek gehouden. Kort na de overval werd een SMS-Alert bericht aan de deelnemers in Dongen gestuurd

Tekst SMS-Alert bericht: Dongen, centrum 08.32 u, Overval met
vuurwapendreiging, 1 man dkr bivakmuts blauw met wit sportschoenen, mog tekst pall?, dkr jas, spijkerbroek, te voet weg, tips 0900-8844.

De recherche van het politie district Oosterhout spant zich in om deze en eerdere overvallen in Dongen op te lossen. (zie ook onderstaand bericht) Naast deze en eerdere inspanningen, voert de politie de surveillance in Dongen verder op, zowel herkenbaar als in burger. De politie verzoekt alle inwoners ook om extra waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112 (bij heterdaad) of 0900-8844 (als het minder spoedeisend is).

Tweede verdachte overval cafetaria opgepakt

DONGEN - De politie heeft gistermiddag een tweede verdachte van de overval op de cafetaria van 01 december jl. aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Dongen. Direct na de overval werd door de snackbarhouder al een 15-jarige knul aan. Beiden zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het misdrijf vond plaats rond 16.15 uur in een snackbar aan de Julianastraat in Dongen. Er kwamen twee jongens de zaak binnen, die in eerste instantie een kleine bestelling deden. Op dat moment waren er drie werknemers in de zaak aanwezig. Op een gegeven moment werd de vrouw achter de counter door een van de jongens bedreigd met een mes. Hij deed vervolgens een greep in de kassa, waarna het tweetal er te voet vandoor ging. Ze hadden een paar tientjes aan contant geld buit gemaakt.

Overleden drenkeling, politie gaat uit van noodlottig ongeval

GEERTRUIDENBERG: Het door de politie ingestelde onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van een overleden drenkeling aan de Rivierkade, tussen twee boten, vanmorgen rond 08.30 uur, heeft geen aanwijzingen voor een misdrijf opgeleverd. Inmiddels staat de
identiteit van het slachtoffer vast, het gaat om een 40-jarige Oosterhouter.

Het stoffelijk overschot werd vanmorgen ontdekt door twee mannen die op een boot een reparatie moesten verrichten aan de waterleiding. Het recherche onderzoek en de schouw hebben geen aanwijzingen opgeleverd die wijzen op een misdrijf. De politie gaat daarom uit van een noodlottig ongeval. Vermoedelijk is het slachtoffer onwel geworden of / en op de reling uitgegleden.

Bloedonderzoek bij automobilist met slok teveel

KAATSHEUVEL - De politie heeft vanmorgen, even na 03.00 uur van een 35-jarige automobilist uit Kaatsheuvel een bloedonderzoek bevolen. Agenten controleerden hem op de Berndijksestraat waar hij als
bestuurder in een personenauto reed. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau lukte niet. De politie besloot daarop over te gaan naar een bloedonderzoek. De man mocht na verhoor, voorzien van een rijverbod van 4 uren, het bureau verlaten.

Munitie in auto dronken Dongenaar

OOSTEIND - De politie heeft gisteravond rond 20.15 uur een 29-jarige automobilist uit Dongen aangehouden. De politie nam rond 20.15 uur poolshoogte in de Hoogstraat na een ontvangen melding van een
verkeersongeval. Daar troffen de agenten een auto, geparkeerd tegen een boom. De 29-jarige bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is direct aangehouden. Tijdens een ingesteld onderzoek in de auto troffen de agenten onder andere munitie en een bivakmuts aan. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 645 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De politie stelt een onderzoek in naar de aangetroffen goederen. In het belang van het onderzoek is de man op het bureau in verzekering gesteld.

Brand in paardenstal

KAATSHEUVEL: Donderdagavond werd omstreeks 22.00 uur een brand gemeld in een paardenstal achter een woning aan de Zandschel. De brandweer was de brand snel meester. Een van de paarden bleek te zijn omgekomen. Een ander paard raakte zwaar gewond. Dit dier had brandwonden op de rug en linkerflank. Een dierenarts kwam ter plaatse, het paard werd daarna overgebracht naar een dierenkliniek in Waalwijk. Vier paarden konden op tijd door omwonenden worden bevrijd. Een van hen was de dochter van de bewoners die in het huis nabij de stal wonen. Zij werd door een blaffende hond gealarmeerd. Zij wist enkele paarden te bevrijden. Zij had rook ingeademd en werd door een verpleegkundige van de
ambulancedienst ter plaatse behandeld. De eigenaar van de stal sprak over kortsluiting als mogelijke oorzaak van de brand. Recent is de elektrische installatie in de stal vernieuwd. De burgermeester is ter plaatse geweest bij de familie.

Auteurs
Willem van Hooijdonk en Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 03-12-2010 16:34 | © Regio Midden en West Brabant |