Gemeente Blaricum


BEL Combinatie bezuinigt fors

De BEL Combinatie voert vanaf 2011 forse bezuinigingen door. In de begroting van komend jaar zat nog een tekort van zes ton. Hoe dat wordt ingevuld is afgelopen week aan het personeel bekend gemaakt. Uitgangspunt daarbij was dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen. Dat de BEL Combinatie het de komende jaren met minder medewerkers moet doen is onvermijdelijk. In 2012 moet vijf ton bezuinigd worden en in 2013 nogmaals zo'n bedrag.
Op korte termijn kan bijna 450.000 euro worden bespaard door kritisch te kijken naar het al dan niet invullen van vacatures die ontstaan doordat mensen met pensioen gaan, of een andere baan vinden. De overige bezuinigingen voor 2011 worden bereikt door te korten op het opleidingsbudget en door de bedragen in de begroting niet te indexeren. Ook gaat de werkgever in overleg met de vakbonden om een klein deel van de secundaire arbeidsvoorwaarden te schrappen.

Sluiting bedrijfskantine
Vanaf het tweede kwartaal van 2011 wordt de catering bij de BEL Combinatie, die door Sherpa wordt verzorgd, langzaam afgebouwd. Eerst met het sluiten van de kantine op vrijdag en in de tweede helft van 2011 door stapsgewijs de dienstverlening te verminderen. De bedrijfskantine sluit uiteindelijk per 1 januari 2012. Sherpa heeft laten weten hun medewerkers elders te kunnen plaatsen.

Voor 2012 en 2013 moet de BEL Combinatie per jaar vijf ton bezuinigen. Daar komt voor 2011 nog een taakstellende bezuiniging van 300.00 euro bij. Hoe dat wordt ingevuld is nog niet bekend. Begin 2011 gaat de directie van de BEL Combinatie in overleg met de gemeenten om te bespreken welke taken zij minder, of zelfs helemaal niet meer willen uitvoeren.

|