ID&T


Gevolgen BTW verhoging voor evenementen ID&T in 2011

03-12-2010 - De actualiteit van vandaag; De bezuinigingen op de cultuur- en mediabegroting gaan door. Kunstenaars, djs, acteurs, producers, bands en organisatoren worden getroffen door deze maatregelen. De verhoging van de BTW op toegangskaartjes (van 6% naar 19%) zorgt ervoor dat prijzen voor evenementen in Nederland flink zullen stijgen. De extra inkomsten die deze verhoging met zich mee brengt gaan direct richting ons kabinet en komen dus niet ten goede van de evenementen.

In tegenstelling tot een hoop andere organisaties vervroegd ID&T de geplande voorverkoopdata van evenementen niet.

ID&T wil haar bezoekers niet dwingen in de dure decembermaand de tickets te kopen voor de veelal uitverkochte evenementen zoals Sensation en Mystery Land. Dit zou leiden tot een grote groep teleurgestelde trouwe bezoekers die dat op dit moment niet kunnen opbrengen.
Voor twee ID&T evenementen was de start van de kaartverkoop reeds in 2010 gepland.

Voor 'ENERGY', dat plaatsvindt op zaterdag 19 februari 2011 in de Utrechtse Jaarbeurs, betekent dit dat de kaartprijs per 1 januari met 13% stijgt. Meer informatie over dit evenement, met optredens van o.a. Tiesto en Sander van Doorn, is te vinden op www.energythenetwork.com De voorverkoop van het evenement 'Amazone Project', dat tevens op 19 februari plaatsvindt start op 20 december as. Sunnery James en Ryan Marciano rocken dan met hun eigen concept de Heineken Music Hall. Ook voor deze tickets geldt dat de kaartprijs per 1 januari 2011 13% stijgt.

Tot slot het Indian Summer Festival, waarvan de kaartverkoop aanstaande zaterdag 4 december zal starten. Ook voor dit evenement zullen gedurende de maand december tickets tegen het lage BTW tarief beschikbaar zijn.