Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 3 december 2010

Wethouder Bert Lubbinge heeft donderdag 2 december de start ingeluid van de bouw van het nieuwbouwproject The Edge. Wethouder Bert Lubbinge heeft donderdag 2 december de start ingeluid van de bouw van het nieuwbouwproject The Edge. Met The Edge is Nieuwegein 138 appartementen dichter bij haar doelstellingen om 1600 extra woningen binnenstedelijk te bouwen. Een groot deel van deze appartementen (102) zijn voor starters bedoeld.

The Edge

De naam The Edge verwijst naar de langgerekte vorm van het pand langs de AC Verhoefweg/Taludweg. Aanvankelijk was op deze locatie een kantoorpand bedacht. Vanwege de ontwikkelingen in de kantorenmarkt zijn de ontwikkelaar AM Wonen en de gemeente Nieuwegein overeen gekomen het complex te transformeren tot een woningbouwcomplex. Het bouwplan is mede totstand gekomen door een bijdrage van de provincie Utrecht.

Blokhoeve

Met de bouw van het appartementencomplex zal het wijkdeel De Lamellen grotendeels afgebouwd zijn. Ook de overige delen in Blokhoeve zullen na een aantal jaren van vertraging in ontwikkeling gebracht worden. Voorbeelden hiervan zijn de reeds opgeleverde woningen in het plandeel Het Eiland, de aanleg van het buurtpark Blokhoeve en in de nabije toekomst het bouwplan van Mitros Portaal in het plandeel Het Blok.