FloraHolland


Veel animo voor inkoopcursus FloraHolland Rijnsburg

RIJNSBURG, 3 december 2010 (persbericht) - Een groep van 22 deelnemers kreeg deze week in Rijnsburg het certificaat voor de cursus 'Inkopen bij FloraHolland'. Commercieel manager Rob van Ruiten reikte de certificaten uit. Tijdens de cursus van acht avonden kwamen alle onderdelen van het inkopen aan bod: inkopen via de klok, via Kopen op Afstand (KOA) en via FloraHolland Connect.

De inkoopcursus speelt in op alle ontwikkelingen rondom inkopen. Zo hebben de deelnemers ook een aantal avonden op afstand kunnen inkopen. Daarnaast kwamen de elektronische veilingdiensten aan de orde, en onderwerpen als kwaliteit, sortering, import, marketing en emballage. Naast de theoretische kennis was er veel ruimte voor de praktijk. In het najaar van 2011 wordt op de FloraHolland-marktplaatsen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg weer een inkoopcursus georganiseerd.

De Inkoopcursus is onderdeel van het FloraHolland College. Het FloraHolland College helpt kwekers en handelaren in de sierteeltketen hun marktkennis en marketingvaardigheden te verbreden en vergroten. Dit gebeurt door het aanbieden van trainingen, workshops en het organiseren van marktbezoeken.

Bij de foto: De 22 deelnemers met hun certificaat