Gemeente Hulst

Special guest sportverkiezing

Special guest sportverkiezing

Maarten van der Weijden is op 3 december 2010 de speciale gast tijdens de Sportverkiezing 2010.

Op vrijdag 3 december 2010 vindt de Sportverkiezing 2010 plaats in Hulst. Tijdens deze avond worden in 7 categorieën sporters / sportploegen uit de gemeente Hulst gehuldigd. De speciale gast is dit jaar een Olympisch kampioen: Maarten van der Weijden.

Hoogtepunt in de carrière van deze Nederlandse lange afstandszwemmer was ongetwijfeld de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Hij won deze gouden plak op de 10 kilometer openwater zwemmen.

Van der Weijden werd in 2000 tijdens het Wereldkampioenschap in Hawaï 9e. Een jaar later kreeg hij te horen dat hij leed aan acute lymfatische leukemie. Na een behandelingsperiode van 2 jaar werd hij genezen verklaard en begon hij in 2003 weer te sporten. Prompt won hij kort daarna (2004) het NK op de 800 meter vrije slag en zwom hij het IJsselmeer over in een recordtijd van 4:20.48 uur. In 2006 won Maarten zijn eerste zilveren medaille op het Europees kampioenschap en wel op de 10 kilometer open water. Tijdens het WK zwemmen in 2008 in Sevialla behaalde hij brons op de 5 kilometer open water en goud op de 25 kilometer open water. Op 16 december 2008 werd Maarten van der Weijden uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Tijdens deze avond maakte hij bekend te stoppen met zwemmen.

Na zijn genezing is Van der Weijden zich gaan inzetten voor de strijd tegen kanker. Dat doet hij nog steeds.

De Sportverkiezing wordt omringd met entertainment, muzikale begeleiding en sportdemonstraties. De avond wordt door gastpresentator Edwin Kint aan elkaar gepraat. Deze avond is enkel voor genodigden.