Imtech NV

Imtech: orders 23 miljoen euro voor 'frisse' scholen en energie in onderwijs

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft orders ter waarde van ruim 23 miljoen euro ontvangen voor technische oplossingen in meerdere onderwijsinstellingen in Nederland. Het gaat onder meer om klimaatverbetering in scholen ter verbetering van de prestaties van leerlingen en het werkklimaat van leraren. Dit wordt ook wel het 'frisse' scholenconcept genoemd. Daarnaast is Imtech betrokken bij upgrading, renovatie, verbetering en nieuwbouw van technologische oplossingen bij diverse onderwijsinstellingen, waaronder het Campus 2020 project van de TU Eindhoven. Energie, CO2-reductie en veiligheid zijn in het onderwijs belangrijke aandachtspunten waarvoor Imtech technologisch gezien oplossingen kan bieden.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Imtech is één van de sterkste technologiespelers in het Nederlandse onderwijs. Steeds meer onderwijsinstellingen stellen hoge eisen aan energiebesparing, vermindering van CO2-uitstoot en verbetering van de veiligheid. 'Slimme' technologie maakt dit mogelijk. Integratie van alle voorkomende technische voorzieningen leidt tot totaaloplossingen die, ondanks veelal relatief krappe budgetten, economisch verantwoord zijn.'

'Frisse' scholen
De Nederlandse regering zet zich samen met schoolbesturen en gemeenten in voor een beter binnenmilieu op basisscholen. Uit onderzoek is komen vast te staan dat prestaties van leerlingen en het werkklimaat voor leraren negatief worden beïnvloed door slechte ventilatie en verwarming van onderwijsgebouwen. Voor verbetering hiervan is een speciale subsidie in het leven geroepen. Imtech heeft een aantrekkelijke totaaloplossing gecreëerd, die niet alleen dit probleem oplost maar tegelijkertijd aanzienlijke energiebesparing door intensief hergebruik van warmte tot stand brengt. Dit leidt tot kostenbesparingen die samen met de aanwezige overheidssubsidie een economisch verantwoorde terugverdientijd voor onderwijsinstellingen mogelijk maakt. Bijkomend voordeel is dat deze duurzame oplossing de CO2-uitstoot aanzienlijk verlaagt. Imtech is met dit innovatieve concept in tientallen basisscholen actief.

Technologie in Nederlands onderwijs
Steeds vaker wensen onderwijsinstellingen de beste en meest duurzame technische oplossingen in hun huisvesting tot stand te brengen. Energie-efficiëntie, energiebesparing en 'slimme' technologie maken het - ondanks relatief krappe budgetten - mogelijk de wensen van onderwijsbesturen te realiseren. Imtech is onder meer betrokken bij het project Campus 2020 van de TU Eindhoven. Onderdeel van project is de duurzame technologische upgrading van de monumentale werktuigbouwkundige hal, inclusief de universiteits-bibliotheek. Deze gaat ruimte bieden aan onder meer een ICTtheek, een Notebook Service Center, onderwijsruimten en een modern café. Een deel van deze ruimte wordt samen met een groen buitenplein getransformeerd tot een soort open markthal, een ontmoetingsforum voor de duizenden studenten en docenten. Imtech is verantwoordelijk voor alle technologische oplossingen, inclusief de energievoorzieningen. Imtech realiseert tevens de complete technologie in de nieuwe faculteit Wiskunde & Informatica die deels boven dit gebouw wordt gerealiseerd. Andere onderwijsorders zijn er voor de realisatie van (energie)voorzieningen van gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (locatie Roeterseiland), van het VMBO Noordoost in Groningen en het ROC Amsterdam (locatie Laan van Spartaan). Bij andere onderwijsinstellingen verzorgt Imtech een upgrading van de toegangstechnologie met het oog op het verbeteren van de veiligheidssituatie. Ook voor dit aspect bestaat er in de onderwijsmarkt veel belangstelling.

0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie