Gemeente Tiel


Nieuw onderdak voor Tielse EHBO

De Tielse afdeling van de EHBO heeft tijdelijk onderdak gevonden in de ruimte van de Evangelische Zendingsgemeente De Ark aan de Vijverlaan 1a in Tiel Oost. Vanaf half december zal de EHBO de cursussen geven op deze locatie.

De EHBO heeft deze locatie, waar in ieder geval tot april 2011 gebruik van kan worden gemaakt, zelf gevonden. Dit betekent dat het huisvestingsprobleem voor dit moment tijdelijk is opgelost en de activiteiten van de EHBO doorgang kunnen blijven vinden.

Gemeente en het bestuur van de EHBO hebben afgesproken dat het eerdere aanbod voor medegebruik van twee lokalen in het schoolgebouw aan de Neerijnenlaan voorlopig open blijft staan. Verder is, in het kader van de bemiddelende rol van de gemeente, afgesproken dat de gemeente tips over huisvestingsmogelijkheden door zal geven aan de EHBO. Ondanks dat de gemeente het standpunt heeft dat zij niet actief op zoek gaat naar huisvesting voor verenigingen, zal zij de EHBO zeker niet in de kou laten staan en met de EHBO mee blijven denken over mogelijke definitieve oplossingen voor huisvesting.

De EHBO maakt tot half december gebruik van de locatie aan de Rivierenlandlaan. Deze locatie wordt gehuurd van de gemeente, maar is niet langer beschikbaar. Het pand verkeert in zeer slechte staat en zal worden gesloopt.