Gemeente Tiel


Gemeente Tiel stopt met de website www.jongin.tiel.nl

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om te stoppen met de website www.jongin.tiel.nl De website heeft 3 jaar bestaan, maar uit de evaluatie is gebleken dat het doel van de website niet is gehaald. Er zijn te weinig terugkerende bezoekers en de kosten en de inzet om het alsnog succesvol te maken, wegen niet op tegen het uiteindelijke effect.

In oktober 2007 is de website www.jongin.tiel.nl van start gegaan. Tiel was één van de pilot gemeenten. Jongin is een website voor (en liefst ook door) jongeren van 12-23 jaar en geeft informatie over onderwerpen als werk, geld, wonen, opleiding, vrijetijdsbesteding, alcohol, drugs, seks, gezondheid. De bedoeling is dat Jongin dé lokale informatiesite voor jongeren is. De agenda, uitgaanstips, foto's van evenementen hebben als doel ervoor te zorgen dat de site steeds up to date en aantrekkelijk is voor jongeren.

Dit doel is in Tiel niet bereikt. De website heeft een statische uitstraling en is mede daardoor niet aantrekkelijk voor jongeren om op terug te keren. Daarnaast hebben jongeren zo hun eigen zoekgedrag, websites (waaronder Hyves en Twitter) en bronnen die zij raadplegen. Er is een enquête gehouden onder de doelgroep. Voor de doelgroepenquête zijn alle Tielse jongeren van 12-17 jaar aangeschreven (2.667 jongeren); de respons was 109 jongeren.

Uit de doelgroepenquête bleek dat 27% van de respondenten www.jongin.tiel.nl kent, 22% van hen heeft de website wel eens bezocht, 67% van hen zegt: "Ik heb de site niet nodig" en 32% van de respondenten heeft de site leren kennen via de gemeente of de school. Op de onderdelen interactief en participatie scoorde de website niet goed.