Ingezonden persbericht


PGOsupport sluit tweejarig mantelcontract met Caesar Experts

Aangesloten pgo-organisaties beschikken over laagdrempelig en voordelig Virtueel Kantoor

Utrecht, 3 december 2010 - Caesar Experts tekent een tweejarig mantelcontract met PGOsupport. Deze onafhankelijke netwerkorganisatie levert verschillende ondersteunende diensten aan 350 Nederlandse patiënten-, gehandicapten- en ouderenorganisaties (pgo). Door de overeenkomst is PGOsupport in staat deze organisaties tegen een laag tarief en op een efficiënte manier te voorzien van een Virtueel Kantoor. Caesar Experts zorgt daarbij voor het technisch inrichten van het Virtuele Kantoor. Hiermee kan een pgo-organisatie kennis en informatie eenvoudiger en efficiënter delen en vastleggen. Ook is het mogelijk de interne communicatie naar een hoger plan te brengen en de continuïteit van de organisatie te versterken.

Aad Vanca, Commercieel Manager Caesar Experts (l.) en Ment Gillissen Programmadirecteur PGOsupport (r.)

De dienst is gebaseerd op de Business Productivity Online Services-suite (BPOS) van Microsoft. Deze biedt brede functionaliteit op het gebied van samenwerking en communicatie. Caesar Experts heeft op basis van deze suite een platform ontwikkeld, dat nauw aansluit bij de eisen en wensen van de bij PGOsupport aangesloten organisaties. Daarbij staan gebruiksgemak, optimale beveiliging en laagdrempeligheid voorop. Caesar Experts creëerde een oplossing op maat en levert tevens aanvullende diensten op het gebied van training en kennisopbouw. De oplossing maakt gebruik van cloud-technologie waardoor de diensten maximaal schaalbaar zijn en de kosten laag blijven. Een organisatie heeft dankzij een vaste prijs per gebruiker per maand optimaal inzicht in de kosten.

PGOsupport biedt met het Virtuele Kantoor in eerste instantie functionaliteit op het gebied van samenwerking en communicatie met onder meer zogenaamde teamsites voor informatiebeheer en kennisuitwisseling, en een communicatieplatform met chat, video en instant messaging. Op termijn kunnen de aangesloten pgo-organisaties ook profiteren van Office-functionaliteit als Word, Excel en PowerPoint. Door deze aanpak kunnen zij zich volledig richten op belangenbehartiging en hoeven zij geen mensen en uitgebreide middelen vrij te maken voor automatisering en beheer.

PGOsupport koos voor samenwerking met Caesar Experts na een uitgebreid selectietraject waaraan twaalf leveranciers deelnamen. Hun aanbieding moest voldoen aan een gedetailleerd pakket van eisen dat PGOsupport samen met enkele pgo-organisaties had opgesteld. "De aanbieding van Caesar Experts sloot het beste aan bij al onze eisen en wensen", zegt Ment Gillissen, programmadirecteur bij PGOsupport. "Caesar Experts besteedde in het voortraject opmerkelijk veel aandacht aan het in kaart brengen van de eisen en wensen van de pgo-organisaties, wat leidde tot echt maatwerk en een toegesneden platform. Verder bood het bedrijf de beste prijs-kwaliteitsverhouding. We zetten met deze nieuwe dienst een belangrijke stap voorwaarts. De circa 350 pgo-organisaties kunnen dankzij het Virtuele Kantoor al hun informatie gecentraliseerd beheren en uitwisselen. Daardoor versterken ze hun continuïteit en verhogen ze de efficiency. Informatie is op elk moment voor alle betrokkenen toegankelijk als ze beschikken over een internetverbinding."

"Wij zijn erg blij met de keus van PGOsupport voor onze expertise", zegt Anton Cnossen, Chief Technology Officer van Caesar Experts. "Het Virtuele Kantoor is de pgo-organisaties op het lijf geschreven. Zij zijn gewend om veelal met beperkte middelen en vrijwilligers veel werk te verzetten. Door deze dienst in te zetten, kunnen zij zich volledig op de inhoud richten. Alle betrokkenen beschikken daarbij altijd over actuele en eenduidige gegevens. Door onze aanpak ontzorgen we PGOsupport door een platform te bieden, dat snel en efficiënt inzetbaar is voor aangesloten pgo-organisaties."

Over Caesar Experts
Caesar Experts is een Nederlandse IT-dienstverlener die oplossingen biedt met rendement. De doelstellingen van de klant zijn ons uitgangspunt. Caesar levert hoogwaardige technologische kennis waarmee wij klanten helpen door middel van ICT-trajecten, detachering of technologisch advies. Caesar beschikt hiervoor over uitgebreide technologische kennis (.NET, Java, Oracle, Progress, Microsoft-infrastructuur, BI etc.) en sluit aan bij marktthema's als Het Nieuwe Werken. Caesar Experts is opgericht in 1993 en heeft ca. 250 medewerkers en is onderdeel van de Caesar Groep. De Caesar Groep heeft de prijs voor meest tevreden werknemers gewonnen in het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek 2010. Daarnaast is de Caesar Groep door onderzoeksbureau CRF uitgeroepen tot Top ICT werkgever 2010.

Meer informatie is te vinden op www.caesar.nl.

Voor meer informatie en een foto: