Dienstenbond CNV

Nieuws

2 december 2010

Periodiek overleg ING

Tijdens het periodiek overleg met ING is gesproken over de splitsing, werkgelegenheidsrapportages, de p-scan, toepassen van mantelzorg en Westland Utrecht Bank. Daarnaast is apart gesproken met ING over succesvol functioneren.

Eric Robles, verantwoordelijk voor de splitsingsprojecten heeft CNV Dienstenbond en de collega-vakorganisaties bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot de splitsing. De projecten lopen conform verwachting. Wilt u meer weten dan kunt u zich aanmelden om de digitale splits-ing-info te ontvangen via secretariaat@remove-this.cnvdibo.nl.

Er blijkt een hardnekkig misverstand te zijn over het al dan niet aanwezig zijn van werkgelegenheidsrapportages. In het verleden is door de vakorganisaties en de medezeggenschap gevraagd om inzicht te geven in te verwachten werkgelegenheidsontwikkelingen. Besloten is om dat niet via schriftelijke rapportages te doen, maar dat zowel vakorganisaties als medezeggenschap in een goed gesprek met ING op de hoogte worden gesteld van te verwachten ontwikkelingen. Iets anders is de rapportage van de werkgelegenheidsontwikkeling achteraf. CNV Dienstenbond heeft aangegeven zo'n rapportage graag regelmatig te willen ontvangen. Dat is toegezegd.

Naar aanleiding van de vraag van CNV of de P-scans met de individuele medewerkers besproken dient te worden heeft ING klip en klaar aangegeven dat dit moet. Als dat onverhoopt toch niet gebeurt laat het dan weten aan uw bestuurder Ike Wiersinga
(i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl), dan kan er actie ondernomen worden.

Met de Westland Utrecht Bank is gediscussieerd over een brief die de bank naar de medewerkers heeft gestuurd over de bonus. WUB heeft in die brief aangegeven dat de regeling is afgeschaft. Vakorganisaties brengen daartegenin dat dit niet de afspraak is, de afspraak is dat de toeslag in mindering wordt gebracht met de beloning. En daar is ook een afspraak over gemaakt. WUB zal naar de tekst van de bewuste brief kijken.

In de cao is een afspraak gemaakt om succesvol functioneren te laten monitoren. Dat gebeurt in een commissie, waarin zowel ING als medezeggenschap en vakorganisaties zitting hebben. In ieder geval is door de commissie geconstateerd dat het aantal plannings- , voortgangs-, en coachingsgesprekken sterk gestegen zijn. Dat zegt nog niets over de kwaliteit van de gesprekken. Daar zal nu naar gekeken worden. Ook zijn er minder meldingen bij de ombudspersonen terecht gekomen. De bedoeling is dat de commissie na de meivakantie 2011 met een evaluatierapport zal komen, zodat hier rekening mee kan worden gehouden in de onderhandelingen over de nieuwe cao.

Voor vragen of opmerking kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).