Dienstenbond CNV

Nieuws

2 december 2010

T-Systems - Uw mening telt niet voor uw werkgever!

Vrijdag jl. (26 november) heeft CNV Dienstenbond een bijeenkomst gehad met uw werkgever. Dit was n.a.v. de wens van de werkgever om de cao niet meer met de vakbonden te onderhandelen, de personeelsvergaderingen die wij hebben gehouden en de enquête die u massaal heeft ingevuld. Uw werkgever vindt dat uw mening er niet toe doet! 89,6% van de respondenten geven aan dat zij willen dat de vakbonden de onderhandelingen voeren en toch zegt u werkgever de cao op en wenst niet met ons te praten.

De enquête en reactie van uw werkgever
Ruim 300 van uw collega's hebben de moeite genomen om de enquête in te vullen. De resultaten spreken voor zich! Bijna 90% wil dat de vakbonden onderhandelen voor uw arbeidsvoorwaarden. Maar voor uw werkgever doet uw mening er niet toe! Hij heeft ons een brief overhandigd waarin hij de cao opzegt en heeft aangegeven niet met de vakbonden te willen onderhandelen. Bij T-Systems spreken ze over commitment, klaarblijkelijk is bij 89,6% geen sprake van commitment.

Tevens werd er meegedeeld dat de werkgever met de OR op cursus gaat en de arbeidsvoorwaarden met hen wil regelen. Dit laatste is opmerkelijk aangezien de OR, na rijp beraad, een brief aan de directie heeft doen toekomen waarin zij aangeven deze rol niet te willen vervullen. CNV Dienstenbond heeft reeds contact gehad met de OR en er zal spoedig een bijeenkomst volgen.

Personeelsvergaderingen
CNV Dienstenbond heeft met de collega bonden een viertal personeelsvergaderingen georganiseerd. De bijeenkomsten verliepen in een bijzonder goede sfeer.
In deze bijeenkomsten hebben wij van gedachten gewisseld betreffende het vastlopen van de onderhandelingen, de pogingen om tot hernieuwde gesprekken te komen en de mogelijkheden voor de toekomst.

Bij deze bijeenkomsten zijn grofweg twee afspraken gemaakt. Ten eerste zou er een verslag komen met de impressie van de bijeenkomsten en ten tweede zouden de vakbonden een enquête houden. Verslag van de bijeenkomsten zijn te vinden in de bijlage. Tevens treft u in een andere bijlage het resultaat van de enquête.

Wat nu?
CNV Dienstenbond vindt de ontstane situatie onaanvaardbaar. Wij beraden ons op nadere stappen. Een integrale meeting met u als personeel hoort daar zeker bij waarbij wij met onze leden gaan vaststellen wat de nadere acties gaan worden. U hoort spoedig van ons.

Reacties/Vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw eventuele vragen bij mij terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.