Dienstenbond CNV

Nieuws

2 december 2010

Overleg Payroll cao staat stil

De onderhandelingen over de payroll cao die per 31 december afloopt liggen stil. CNV Dienstenbond wilde aan de hand van enkele uitgangspunten met werkgevers bezien of er nog gezamenlijke belangen zijn om tot voortzetting te komen.

In de eerste bijeenkomst hebben partijen de brieven overhandigd en kort de standpunten toegelicht. Werkgever wilde de cao voor langere periode verlengen en wilde nog technische voorstellen doen die zij nog op papier zouden zetten.

De voorstellen van CNV Dienstenbond heb ik u vorige week toegezonden en staan hieronder kort opgesomd.

"We zullen daarom een debat moeten hebben over elkaars uitgangspunten. Belangrijke uitgangspunten in dit debat zijn voor ons:
* Maximaal 3 tijdelijke contracten in 3 jaar
* de rechtspositieregelingen (contracten en ontslagrecht) van de onderneming of sector zijn leidend

* de toepasselijke arbeidsvoorwaarden en arrangementen van de onderneming of sector zijn leidend

* de bedrijfstakpensioen- of ondernemingspensioenregeling zijn leidend

* de materiële werkgever(daar waar gewerkt wordt) is ook onverkort de juridische werkgever en blijft in essentie aansprakelijk
* payrolling is een vorm dienstverlening waarbij naast salarisbetalingen en financieel-administratieve ondersteuning, HRM-ondersteuning en arbo-dienstverlening wordt geboden en waarbij de uiteindelijke juridische verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid blijft liggen bij de materiële werkgever"

Partijen liggen dus een stuk uit elkaar en CNV Dienstenbond ziet het vervolg erg somber in. Werkgevers willen hun zaken voor langere tijd zeker stellen, terwijl
CNV Dienstenbond kritisch wil kijken naar het tot nu toe bereikte resultaat. Wat CNV Dienstenbond betreft kan geconcludeerd worden dat de poging om in overleg met werkgevers tot een ordening van de markt en acceptabele regeling van het begrip Payrollen te komen niet gelukt is.

CNV Dienstenbond maakt zich veel zorgen om de ondermijnende werking van Payroll. Bestaande cao's, arbeidsvoorwaarden regelingen en ook de rechtspositie van werknemers worden in verschillende sectoren ondermijnd, het gemak waarmee ook VPO leden switchen tussen de ABU cao en de VPO cao om al naar gelang wensen van de klant te Payrollen, stuit ons tegen de borst. Je maakt afspraken of niet. Alle betrokken partijen wensen te komen tot één cao voor de gehele payroll-sector (principe akkoord 2006).

Payroll Helpdesk
De afgelopen tijd hebben zich mensen bij ons gemeld met schrijnende verhalen. Het blijkt dat veel mensen denken dat als werkgever voorstelt dat er gepayrolled moet worden dat dit ook zo is. Ons advies is probeer zoveel mogelijk niet te Payrollen, als het niet anders kan of lijkt te kunnen, zoek dan hulp bij onze helpdesk: CNV Flex Payroll helpdesk, e-mailadres: payroll@remove-this.cnvdibo.nl

Ook vrienden of familieleden of bekenden roepen wij op om hun payroll verhalen naar bovenstaand mailadres te mailen. U kunt ook bellen naar 0512 - 583 440, bestuurder Roderik Mol.

Actief betrokken
Wilt u meer betrokken zijn, bijvoorbeeld als contactpersoon voor uw bedrijf of bij het cao overleg, dan hoor ik dat graag. Het is ontzettend belangrijk dat wij weten wat de leden willen. Daar gaat het tenslotte om!

Contributie teruggave
In de cao is geregeld dat u 50% van de kosten van het lidmaatschap retour krijgt van ons. Dit geldt als u werkt bij een werkgever die lid is van de VPO. Daarnaast geldt er ook nog een fiscaal voordeel, u kunt de contributie via uw werkgever fiscaal aantrekkelijk laten betalen. Dat scheelt al gauw 35%. Daarbovenop komt dan dus nog de 50% korting! Voor minder dan 7,00 euro bent u lid, en u heeft er ook nog een rechtsbijstandsverzekering bij. Wilt u meer weten of wilt u weten hoe u geld terug krijgt, mail of bel ons dan.

Maak collega's lid
Het is ontzettend belangrijk dat er meer mensen lid worden in de payroll branche.
Lid zijn heeft veel voordelen. Bovendien telt de stem van uw collega dan ook mee. Bovendien kost het uw collega als deze minder dan 20 uur werkt minder dan 4 euro per maand. Normaal is dat 9,76 euro. Ook hier geldt, alleen als werkgever lid is van de VPO gelden de kortingen. Het fiscaal voordeel levert een korting op van enkele euro's. Daarbovenop komt de 50% contributierestitutie. Voor minder dan 4 euro is deze collega volledig lid, met een rechtsbijstandsverzekering inbegrepen.

Sinds 2008 voeren we een speciale lid-werft-lidactie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van EUR 10,00 ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau uitzoeken. Kijk voor prijzen op www.cnvdienstenbond.nl

Juist in deze tijd van onzekerheid is het noodzakelijk om lid te zijn.