Persbericht

Vereniging Amsterdam Internet Exchange stelt drie nieuwe bestuursleden aan

Amsterdam, 3 december 2010 - Leden van de Vereniging Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) hebben tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen woensdag 24 november in Amsterdam drie nieuwe bestuursleden gekozen.

Alex Bik, CTO van de Nederlandse zakelijke ISP BIT, Arif Polat, IP Interconnection Manager bij Turk Telekom en Remco Frijling, Director Sales Engineering European Markets van Level3 Communications voegen zich bij de zittende bestuursleden Christian Kaufmann van Akamai Technologies en Reinart Wellinkvoorde van Vodafone.

"De nieuwe bestuursleden zijn allen uitzonderlijke professionals en tezamen vormen zij een zeer complementair bestuur", zegt Job Witteman, CEO van AMS-IX BV dat in eigendom is van de Vereniging AMS-IX. "Alex Bik is een gerespecteerd technisch brein binnen de Nederlandse ISP-wereld met een pragmatische kijk op de business. Ook de senior management-kwaliteiten en marktervaring van Remco Frijling en de culturele, markt- en telecommunicatieachtergrond van Arif Polat zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het bestuur van AMS-IX. De aanstelling van de nieuwe leden biedt een solide basis voor het nemen van strategische beslissingen over de ontwikkeling van ons internetknooppunt en de IP interconnectie-markt in Amsterdam."

Vertrekkend bestuursvoorzitter Wilfried Dudink: "Het was voor mij een uitdagende ervaring om deel uit te maken van het AMS-IX bestuur. Ik ga er vanuit dat de nieuw gekozen bestuursleden een positieve bijdrage zullen leveren aan de toekomst van het Internetknooppunt." Willem Malherbe van Vodafone en Didier Soucheyre van het Franse Neo Telecoms treden beiden terug om ruimte te maken voor de nieuwe bestuursleden.

Christian Kaufmann, vorige week herkozen voor een tweede bestuurstermijn en eveneens benoemd tot voorzitter van het bestuur voegt toe: "Ik ben verheugd dat ik de leden van de vereniging en het nieuwe bestuur als voorzitter van dienst kan zijn. Arif Polat, Alex Bik en Remco Frijling vertegenwoordigen voor het AMS-IX bestuur een perfecte aanvulling qua diversiteit en ervaring. "⤨⤨Het AMS-IX bestuur geeft enerzijds de visie van de bij de vereniging aangesloten leden weer en is anderzijds verantwoordelijk voor de bedrijfscontinuïteit van en het toezicht op de AMS-IX BV.

"De variatie en gecombineerde vooruitzichten van ons nieuw gekozen bestuur vormen een accurate reflectie van de groeiende diversiteit binnen ons ledenbestand en de verdere internationalisering die AMS-IX in de afgelopen jaren heeft doorlopen", zegt Job Witteman. Vandaag de dag zijn er bijna 400 IP-netwerken, afkomstig van over de hele wereld, aangesloten bij de Amsterdam Internet Exchange waar zij onderling meer dan 1 terrabit aan verkeer uitwisselen.

(403 woorden)