Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vincent Harmsen benoemd tot managing director Exact EMEA en APAC

Delft, 3 december 2010 - Op 1 januari 2011 volgt Vincent Harmsen Roland Rott op als managing director van de regio's EMEA en APAC. In deze positie is Harmsen tevens lid van Exact's Executive Committee.

Rott heeft besloten zijn carrière buiten Exact voort te zetten en treedt per dezelfde datum terug. In Harmsen heeft Exact een opvolger voor Rott gevonden die de door het management van Exact recent geïnitieerde programma's om meer marktgedreven te worden en om weer organische groei te realiseren, verder vorm kan geven.

Martijn Janmaat, CEO: 'In de afgelopen 12 jaar heeft Roland een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Exact, eerst in de regio EMEA en later in de APAC regio. Onze aanwezigheid in EMEA en APAC is in deze tijd significant toegenomen. Ik ben dankbaar voor zijn bijdrage en wens Roland het allerbeste in zijn toekomstige carrière. Met Vincent aan boord kunnen we onze reis en focus op organische groei voor Exact voortzetten. De komende weken zal er een gedegen overdracht plaatsvinden tussen Vincent en Roland.'

Harmsen heeft meer dan 25 jaar succesvolle internationale leidinggevende ervaring bij wereldwijde software en service providers waarbij bouwen aan en transformeren van ondernemingen, proactief werken aan omzetgroei en winstgevendheid in internationale markten zijn focus waren.

Van 2007 tot 2009 heeft Harmsen bij Infor Global Solutions gewerkt als VP Northern Europe. In die periode heeft hij omzetgroei gerealiseerd, nieuwe business modellen geactiveerd en diverse verkoopkanalen ontwikkeld.

Harmsen begon zijn carrière als marketing manager bij Systel. Daarvandaan is hij gaan werken bij Saldata, Siemens, Ross Systems, Hyperion Solutions en BMC Software. Zijn meest recente positie was SVP bij Luma International N.V.

Harmsen heeft een bachelors titel in Commerciële Economie van de Hogeschool van Utrecht.

-------------------------------

Exact. And it all comes together.
Wij begonnen in 1984 ondernemers te ondersteunen met informatie technologie. Wij zijn gegroeid van een studentenbedrijf tot een wereldwijde leverancier van oplossingen en onze ondernemende wortels herinneren ons er voortdurend aan dat wij er zijn om waarde toe te voegen voor onze klanten. Met ongeveer 1.900 medewerkers in 40 landen, ondersteunen wij meer dan 100.000 lokale en internationale ondernemingen in meer dan 125 landen en bieden wij onze zakelijke software oplossingen aan in meer dan 40 talen. Wij zijn sinds juni 1999 genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam en in 2009 bedroeg onze omzet ¤ 232,5 miljoen.

Het ondersteunen van ondernemers is de kern van wat wij doen. Wij begrijpen hun manier van denken, hoe zij samenwerken binnen het bedrijfsleven en de structuur die zij nodig hebben om resultaten te bereiken. Met deze kennis bieden wij software oplossingen die iedere zakelijke activiteit ondersteunen en die real time inzicht geven in de gehele onderneming. Dit geeft onze klanten de vrijheid om met succes uitdagingen en kansen te grijpen, en daarmee waarde voor hun klanten en uiteindelijk henzelf te creëren.

Voor meer informatie over Exact ga naar www.exact.com.


Ingezonden persbericht