Ingezonden persbericht


Persbericht

Historisch Museum Ede zoekt verhalen over de postbode

Wie kent het vertrouwde beeld van de postbode van vroeger niet? Hij was een graag gezien persoon, kende vaak iedereen en vertelde ook nieuwtjes rond uit de buurt. In Frankrijk kennen ze dat nog wel. Daar kun je nog meemaken dat een busje van de post een huis aandoet, persoonlijk de post afgeeft en vervolgens een praatje houdt met de inwoner, staande bij de deur of binnen met een kopje koffie. In Nederland is dat al lang verleden tijd.

Het Historisch Museum Ede is van plan om een tentoonstelling te maken waarin de postbode centraal staat. Het is de bedoeling om in deze tentoonstelling vooral aandacht te schenken aan de verhalen van vroeger. Daarnaast is het museum van plan objecten van vroeger die met post en de postbode te maken hebben, tentoon te stellen.

Bent u zelf postbode geweest in de periode tot 1990 en u kunt en wilt hierover uw verhalen aan ons vertellen, neem dan contact met ons op. Mocht u in het bezit zijn van voorwerpen, die met de post of postbode te maken hebben, dan is het museum, in de vorm van bruikleen, daarin geĂŻnteresseerd. Contactgegevens: Historisch Museum Ede, Museumplein 7, 6711 NA Ede, (0318) 619554, info@historischmuseumede.nl



Ingezonden persbericht