Gemeente Heerlen

Persbericht
LEF jongerenvoucher groot succes

Voor 417 jongeren een baan, leerwerkplek of stage

De jeugdwerkloosheid in Zuid Limburg is het afgelopen jaar gedaald met 650 jongeren. Dit komt onder meer door de LEF jongerenvoucher, waaraan inmiddels E870.000 is uitgegeven.

Werkgevers met LEF uit de regio Zuid Limburg hebben aangetoond dat zij jongeren willen helpen om hun carrièrekansen te vergroten. In totaal hebben meer dan 200 werkgevers gebruik gemaakt van de regeling en daarbij 417 jongeren aan een baan (120), leerwerkplek (98) of stageplaats (209). Op dit moment wordt de voucher nog steeds volop aangevraagd.

Extra kans
Wethouder Riet de Wit is blij dat zoveel werkgevers gebruik maken van de regeling. "Dit is nu typisch een voorbeeld van een regeling die voor iedereen goed werkt. De werkgever krijgt een duwtje in de rug om jongeren in dienst te nemen en jongeren zelf krijgen een extra kans om aan het werk te komen of ervaring op te doen."

Bijdrage

In juni 2010 kregen in Zuid Limburg 4500 werkgevers een jongerenvoucher op de deurmat. Via de media zijn zij opgeroepen om jongeren een kans te geven. Een werkgever met een baan, stage of leerwerkplek in de aanbieding kon rekenen op een financiële bijdrage vanuit het actieplan jeugdwerkloosheid. Dit LEF werd beloond met een bedrag van maximaal E4.500.

Voorwaarden

De voucher kan nog steeds aangevraagd worden. Per 1 december veranderen overigens wel de voorwaarden waaraan werkgevers moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de jongerenvoucher. Zo is het maximum bedrag dat een werkgever kan krijgen naar beneden bijgesteld en worden stages voor HBO en WO studenten niet meer vergoed.

Partners zijn Kenniscentra, UWV WERKbedrijf, Onderwijsinstellingen en Gemeenten. Het Actieplan Jeugdwerkloosheid wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds.

Noot voor redacties