Ingezonden persbericht


Persbericht

"75 jr Park Hoge Veluwe, on(t)roerend goed"
Mini foto en kaarten expositie over Park de Hoge Veluwe
1 december 2010 t/m 30 januari 2011

Speciaal ter gelegenheid van het heuglijk feit dat Het Park de Hoge Veluwe dit jaar 75 jaar bestaat, heeft het Historisch Museum Ede een kleine wisselexpositie ingericht over het Park de Hoge Veluwe. Omdat natuur en cultuur al op andere plaatsen en bij andere instellingen aandacht heeft gekregen, is gekozen voor het thema gebouwen en bouwwerken. Dit ook omdat gebouwen en bouwwerken zo ook hun eigen geschiedenis kennen en tastbaar bewijs zijn van het verleden. Verder is de tentoonstelling aangevuld met enkele landkaarten en een film over het Park de Hoge Veluwe.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland. U vindt er maar liefst 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur. Op 26 april 2010 bestond het Park precies 75 jaar. Het hele jaar vinden er feestelijke activiteiten plaats. Maar heel weinig mensen verbinden het Park aan Ede, terwijl het voor 92% op Edes grondgebied ligt! Dit is een van de redenen dat het Historisch Museum Ede deze wisselexpositie heeft

Adres en openingstijden
Het Historisch Museum Ede is gevestigd aan het Museumplein 7, in het voormalig Stationsgebouw Ede-Centrum. Tel: 0318-619554. E-mail: info@historischmuseumede.nl Website: www.historischmuseumede.nl , Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur, zondag van 13.30 tot 16.00 uur (maandag gesloten). Toegangsprijs: E 2,50 voor volwassenen en E 1,50 voor kinderen. Rondleidingen op afspraak.