Ingezonden persbericht


Programmering Magisch Maastricht Cultuurfestival | uitschrijven | unsubscribe Volop cultuur tijdens nieuw kerstevenement Maastricht

Magisch Maastricht Cultuurfestival

Magisch Maastricht is de naam van het nieuwe kerstevenement in Maastricht. Van 3 december tot en met 2 januari is de historische binnenstad het decor van kerstsfeer en winterpret. Belangrijk onderdeel van het evenement is het Magisch Maastricht Cultuurfestival, met een royaal aantal optredens. Het festival kenmerkt zich door een breed aanbod waarbij alle disciplines aan bod komen. De uitvoering wordt verzorgd door amateurgezelschappen en professionals, waaronder de culturele instellingen van Maastricht. Hiermee wordt duidelijk dat de inzet gericht is op het stimuleren van cultuurparticipatie in de breedste zin van het woord.

Het Magisch Maastricht Cultuurfestival is georganiseerd op initiatief van Gemeente Maastricht en Centrummanagement. De uitvoering is in handen van Abraxas Culturele Evenementen in samenwerking met Jaap van Royen (intendant amateurkunsten Gemeente Maastricht) en Peter Noten (festivalcoördinator Theater aan het Vrijthof).

Het festival is mede mogelijk maakt dankzij een bijdrage van Stichting Elisabeth Strouven, hoofdsponsor Mosae Forum en bijdragen van diverse ondernemers uit Maastricht. Rijk cultureel aanbod

Tijdens Magisch Maastricht worden ruim 200 voorstellingen, concerten en andere optredens gepresenteerd in de binnenstad. Meer dan 1.000 artiesten zullen hun beste kunnen vertonen, heel veel amateurs, maar zeker ook professionals. Naast deze optredens, die voornamelijk op de deellocaties van Magisch Maastricht gratis te zien zullen zijn, is bij de professionele podia en musea ook een ruim aanbod te genieten. Al deze activiteiten samen leveren een totale programmering op van ca. 400 activiteiten. Bewoners én bezoekers van Maastricht kunnen een maand lang genieten van uiteenlopend aanbod, dat varieert van kindervoorstelling tot kerstconcert, van straattheater tot toneelvoorstelling, van zangkoor tot symfonie orkest. Veel activiteiten zijn laagdrempelig en makkelijk te vinden bij de locaties van Magisch Maastricht. Ook voor de culturele fijnproevers staat er voldoende aanbod op het programma. Door de spreiding over de stad en het gebruik van bijzondere locaties zullen de bezoekers van het evenement unieke ervaringen opdoen. De sfeer in de historische binnenstad, de feestelijke entourage én de optredens maken Magisch Maastricht tot een unieke belevenis voor jong en oud. (Foto: Dans - Station Zuid Jong Zuid, Joep Lennarts) Een greep uit het programma:

In het paviljoen op het Vrijthof: Mo'Jones Bigband, Cataplana, Graund, Fabrizio, Erwin, Harmonie Kunst door Oefening, Café Chantant met o.a. Thei Dols, Hans Emmen en Freddy Birset. Op de Markt Noord: Grupo Con Pasion, Chapeau Voices in Motion, Rubens popentheater, KRO's Kerststerren. Mosae Forum: DJ Rick Kostons, Opera Comique, Passa Tempo, Djembégroep Maastricht, Wieker Hofzengers. Kesselskade: Brook's Angels, Dickens Orkest, Hub'n Bub'n, kinderprogramma en straattheater. Wyck /Ceramique: Dickensverteller, Jeugdkoor de Zanglijsters, studentenjazzband Conservatorium, Bea de Groote, Theater & Zangroep Sas, Vertelhuis RaconTella Onze Lieve Vrouweplein en basiliek: Orlando Junior Orkest, Maastrichter Staar, Ars Vivendi, Encikoor, Nederlandse Bachvereniging, Toonkunstkoor Maastricht, Inge van den Kroonenberg, levende kerststal, 1000 stemmenkoor. Jekerkwartier: Universiteitskoor Maastricht, Stem des Volks, Vocal Quartet More, Les Frères de L'Etoile, tussen kunst en sjiek. Entre Deux, selexyz dominicanen: Vocal Group Southern Comfort, Kamerkoor Transparence, Internationaal Conservatorium Kerstconcert, Thirdwing, Rubens Poppentheater, Gerda Peskens, straattheater. Theater aan het Vrijthof: Creole Choir of Cuba, Limburgs Symfonie Orkest, Mr & Mrs Murphy, Symfonie Orkest Conservatoria Tilburg, Gent, Maastricht

De culturele programmering van Magisch Maastricht maakt deel uit van het totaalconcept. Hierin zijn enkele belangrijke succesfactoren naast het culturele programma: de feestverlichting compleet met lichtroute, de bijzondere, vaak historische architectuur die Maastricht rijk is, het reguliere culturele aanbod van theaters en musea, het winkelaanbod, het gastronomische aanbod van de stad, de hotellerie, de Euregionale ligging en de internationale uitstraling. In combinatie versterken deze succesfactoren elkaar en zorgen voor optimale slagingskansen voor Magisch Maastricht.

Accenten van extra programmering

1. X- Mastricht Shopping Nights (winkels open tot 20.00 uur) op 27 nov en 4-11-18 december
2. Koopzondagen op 28 november en 5 -12- 19 december (verspreid)
3. Woensdagen 8 , 15 ,22 en 29 december in de middagen
4. Koopavonden (extra: 21 en 22 december) en donderdagavonden
5. Overige dagen van de kerstvakantie

Kijk voor meer informatie op www.magischmaastricht.nl Openings-voorstelling Magisch Maastricht

"Evolution" door Corpus Acrobatics op het Vrijthof

Vrijdag 3 december vindt om 17.00 uur op het Vrijthof de spectaculaire openingsact plaats van Magisch Maastricht. Hangend aan een kraan van 40 meter hoog, zullen de artiesten van het international vermaarde gezelschap Corpus Acrobatics een duizelingwekkende choreografie uitvoeren.

Een komeet slaat in op het ijs van het Vrijthof. Even schieten miljoenen jaren in een flits voorbij. De luchtacrobaten van Corpus Acrobatics suggereren het ontstaan van nieuw leven. Een passende metafoor voor de start van Magisch Maastricht.

Corpus Acrobatics is een Amsterdams gezelschap met een internationale cast van top acrobaten uit Nederland, Brazilië, Frankrijk en Engeland. De artistieke leiding van Corpus Acrobatics is in handen van Vincent Michels. Corpus speelde o.a. op Sensation White in de Amsterdam Arena, De Wereldtentoonstelling te Lissabon en het festival van Cannes. Duur van de openingsact: 20 minuten. Gratis toegankelijk.




Ingezonden persbericht