Ingezonden persbericht



Soestvrijstaal gaat weer van start!

Na lang wachten is het eindelijk weer zo ver: op 3 december gaat Soestvrijstaal van start met de eerste podiumavond van het nieuwe seizoen in Artishock. In totaal zullen er vijf plaatsvinden met aansluitend het Soestvrijstaal Festival in juni. De avond begint om 20.30 en is gratis toegankelijk. Verschillende muziekstijlen passeren de revue zoals house, pop, rock en trance. Ook beeldend kunstenares Josine Vermei is aanwezig voor de nodige getekende creaties. De optredens worden gegeven door Soester talenten: DJ Mr. Blonde, Jive Junkies, DJ Wezz Devall, de Zussen Blokhuis, Woodstock en illustraties van Josine Vermei.

DJ Mr Blonde opent de avond, hij treedt voor het eerst op als eclectic house DJ. De zevenkoppige band Jive Junkies speelt zomerse nummers met positieve funky invloeden. DJ Wezz Devall timmert hard aan de weg als producer en krijgt steun van nationaal bekende DJ's als Tiësto en Ferry Corsten. Op Soestvrijstaal produceert hij experimentele Trance. De zusjes Blokhuis gaan pop-achtige liedjes zingen en de band Woodstock speelt pop/rock nummers. Ook beeldend kunstenares en illustrator Josine Vermei is erbij. Zij gaat het gesprek aan met bezoekers om vervolgens een illustratie op maat te maken

Soestvrijstaal is een talentenpodium voor jong creatief talent tussen de 14 en 20 jaar uit Soest en omgeving die actief zijn in uiteenlopende kunstdisciplines: van fotografie tot hiphop, van dans tot beeldende kunst. Bijzonder is dat Soestvrijstaal vanaf begin af aan niet alleen voor, maar ook mét lokale jongeren is opgezet.

Het platform is ontstaan vanuit de wens van de gemeente Soest om meer activiteiten voor en door jongeren in haar gemeente te hebben. Op basis van uitgebreid veldonderzoek is Soestvrijstaal vormgegeven; een platform met coaching, podiumavonden en een festival. Het doel is om jong Soest de mogelijkheid te geven om samen te komen, hun kunsten te tonen en zich verder te ontwikkelen.

Meer informatie
Locatie: Artishock, Steenhoffstraat 46a, Soest
Datum en tijden: 3 december 2010 aanvang 20:00u einde 00:30u Entree: gratis
Programma: DJ Mr. Blonde, Jive Junkies, DJ Wezz Devall, de Zussen Blokhuis, Woodstock en illustraties van Josine Vermei.

Zie ook de website: www.soestvrijstaal.nl

--
Sarah Wilson

Het Kaasschaafcollectief | Postbus 278, 3500 AG Utrecht | t. 030.292.0950 | m. 0617409762 | e. sarah@kaasschaafcollectief.nl | www.kaasschaafcollectief.nl