Publishing Stars lanceert kinderboek voor de iPad


DEN HAAG, 20101203 -- Vandaag lanceert Publishing Stars haar interactieve kinderboek voor de iPad: `Krakje & Koekoebakoe: Krakje kan niet slapen'. Publishing Stars is blij met dit boek dat geschikt is voor kinderen van 2-6 jaar. Daan van Beurden, oprichter en schrijver: `We bieden meer dan een leuk `bladerboek' op de iPad. Op elke pagina is een animatie verwerkt, je kunt een spelletje spelen of lekker kleurplaten kleuren! Je kleurplaat kun je vanuit de app direct naar ons sturen. Zetten wij `m weer op onze website'.

`Krakje & Koekoebakoe: Krakje kan niet slapen' is verschenen in het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Spaans en Japans en kost ¤ 4,99. Doordat er animaties zijn verwerkt op de pagina's wordt voorlezen een belevenis voor kind en ouder.
Het verhaal op rijm is het eerste deel van een serie over Krakje. In dit deel staat het onderwerp `slapen' centraal. Frances Raboen, oprichter en illustrator, vertelt: `Krakje, het sterretje dat niet kan slapen, wordt bij het slapen geholpen door de wijze en beetje gekke uil Koekoebakoe en de slimme ster Silver. In elk deel behandelen we onderwerpen waar ouders (dagelijks) tegenaan lopen. Denk dan aan: niet willen eten of een broertje of zusje krijgen. Door de animaties die verwerkt zijn in het boek is er meer interactie tussen het kind en het verhaal'. Daan vult haar aan: `Maar dat niet alleen. Ouders of grootouders kunnen het verhaal inspreken en opnemen. Mocht het kind papa, mama, opa of oma missen, dan kan hij of zij nog even luisteren naar de stem'.
Wat kun je allemaal met dit boek?
* zelf voorlezen
* laten voorlezen in de taal die je hebt gekozen
* het verhaal met je eigen stem inspreken, opnemen en af laten spelen
* alleen de muziek afspelen als slaapmuziekje
* een spelletje spelen
* digitaal kleurplaten kleuren, opslaan en per e-mail versturen
* op elke pagina vind je een leuke interactieve animatie
Publishing Stars is opgericht door Daan van Beurden en Frances Raboen. Daan schreef het verhaal en Frances tekende de illustraties. Toen ze eenmaal de iPad in het vizier kregen, was de keus snel gemaakt: Krakje, deel 1, moest voor de iPad worden gemaakt. Ze vonden in Supersteil, passion for interaction, de perfecte partij die voor de interactie en de technische realisatie kon zorgen.
Meer informatie: www.publishingstars.com - itunes.apple.com/nl/app/krakje-kan-niet-slapen/id405506543?mt=8





Ingezonden persbericht