Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek

www.hetbolwerk.nl


---

Vrijdag 3 december
MOSS
+ Awkward I
21.00 uur / ¤ 10,-

Zaterdag 4 december
DEVIL DRIVER , 36 CRAZYFISTS
+ Breed 77 + Vengince
19.30 uur / ¤ 19,50

---

MOSS, AWKWARD I en DEVILDRIVER in HET BOLWERK, SNEEK

Wat een weekend in Poppodium Het Bolwerk, Sneek! Op vrijdag 3 december indiepop-lievelingen Moss, bekend van 'I Like The Chemistry', het fantastische album Never Be Scared/Dont Be A Hero en hun zegetocht op het afgelopen Lowlands! Support is ook niet mis, want prachtband Awkward I. Twee maal popparels in Het Bolwerk. De zaal gaat 21.00 uur open en de entree is 10 euro. Op zaterdag 4 december wordt het genadeloos hard met internationale metalgrootheden Devil Driver en 36Crazyfists! Devildriver combineert lompe metal, met invloeden uit de death, black en meer classic metal, maar altijd gebracht met een enorme energie en groove. Met hun explosieve combi van snoeiharde metal met melodieuze elementen en beukende hardcore gaat bij 36 Crazyfists ieder dak eraf! Supports zijn hard en opkomend: Breed 77 en Vengince. De zaal gaat op 4 dec om 19.30 uur open.

Met groots klinkende gitaren, zangharmonieën waar Fleet Foxes trots op zou zijn en ijzersterke melodieën heeft het Amsterdamse Moss met Never Be Scared/Dont Be A Hero een van de leukste en beste Nederlandse platen van het jaar gemaakt. Never Be Scared/Dont Be A Hero is de titel van het tweede album van Moss en dit album lijkt alle verwachtingen te overtreffen. De singles 'I Like The Chemistry' en 'I Apologise' deden het al erg goed, wat zich uitte op een uitpuilende Grolsch-tent op Lowlands en een zegetocht langs de festivals. Debuutalbum The Long Way Back was een album van bijna ouderwets goed smederij, met pure en delicate liedjes. Bij de opvolger is de band er in geslaagd een nieuw niveau van emotie in de nummers te stoppen. Dit donkerder en intensere gevoel zal zijn uitwerking niet missen op de live shows, die een dynamisch geheel kunnen worden, met de juiste mix van oud en nieuw werk. Het contrast daartussen zal een spannende avond kunnen opleveren. Met Michiel Stam als extra gitarist zal de band proberen het geluid van het album de podia op te brengen. Na eerder voorprogramma te zijn geweest bij bands als Bettie Serveert, Johan, Alamo Race Track, The Magic Numbers en Razorlight, lijkt de band meer dan klaar te zijn op hun eigen benen te staan om harten te veroveren en hoofden op hol te brengen.

Op zaterdag 4 december is het in Het Bolwerk feest voor iedere metalliefhebber! De Bound For The Road Tour met DevilDriver, 36 Crazyfists, Breed 77 en Vengince komt namelijk langs en daar is geen zaal tegen bestand! De missie van DevilDriver is simpel: hard werken, nog harder rocken en tegelijkertijd zoveel mogelijk ass kicken! Devildriver combineert lompe metal, met invloeden uit de death, black en meer classic metal, maar altijd gebracht met een enorme energie en groove. Met hun explosieve combi van snoeiharde metal met melodieuze elementen en beukende hardcore gaat bij 36 Crazyfists ieder dak eraf! 36 Crazyfists is een opmerkelijke band. Niet alleen komen ze oorspronkelijk uit Alaska, wat al een saillant detail is, ook spreken ze een breed publiek aan; van hardcore tot emo, van metal tot screamo. De vorige drie albums gooiden wereldwijd hoge ogen met furieuze riffs met veel ruimte voor melodie, een aantal moshparts en de uit duizenden herkenbare stem van Brock Lindow. Verder n og Bound By The Road Tour Special Guest Breed 77, en nieuwkomer Vengince!