Ingezonden persbericht


Freesonica Twitterfeest in Podium Asteriks, Leeuwarden

Wederom een unieke show in Podium Asteriks op vrijdag 3 december, want deze Freesonica showcase is het eerste Twitterfeest van Noord-Nederland! Electro-grunge duo BlackboxRed, experimentele en rockende hiphopformatie De Basis en alternatieve rockband A Liquid Landscape zullen optreden op dit Freesonica Twitterfeest in de Blokhuispoort. De drie acts zijn dit jaar geselecteerd voor het succesvolle bandcoachingstraject Freesonica, wat eerder o.a. Daily Bread en A Silent Express heeft begeleid. De entree is geheel gratis als je een Direct Message stuurt via www.twitter.com/podiumasteriks óf als je je twitternaam en echte naam mailt naar podiumasteriks@gmail.com. Anders is de entree maar 4 euro. De aanvang is 20.00 uur.

De Basis zijn zes jonge twintigers met gedrevenheid, eigenheid en passie voor muziek. Geen rockband met een rapper, maar nadrukkelijk een hiphop formatie met echte muzikanten, die muziek maakt met een gezamenlijke visie. Een band die al het goede van hip-hop en rock combineert, en daar een goede groove, no-nonsense teksten en een dikke sound aan toevoegt.

A Liquid Landscape geeft met hun nieuwe demo "Long Lost Traveler" een duidelijke impressie van wat ze live neer kan zetten: uitgekiende nummers, een strakke, volwassen sound en ingetogen en meeslepende riffs afgewisseld met intense uitbarstingen. Bands als Dredg, Porcupine Tree en Mutemath zijn vergelijkbare spannende acts.

BlackboxRed is een experimenteel duo met een sterke DIY mentaliteit uit het Noorden der Lage Landen, dat precies 350 dagen in leeftijd, 22 kilo in gewicht en 6 maten in schoenmaat verschilt. De combinatie van grunge, blues en electro van BlackboxRed spoort aan tot dansen en bracht de band al tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, Eurosonic 2011 en het ogoNONogo-podium van Lowlands.

Freesonica is een opvallend en succesvol project, waarbij jaarlijks 2 talentvolle Friese popacts begeleid en gecoacht worden, zodat ze op een professionele manier kunnen opereren binnen het Nederlandse clubcircuit. Dit jaar zijn dat De Basis en BlackboxRed. A Liquid Landscape valt onder Freesonica+, een intensiever begeleidings- en ondersteuningstraject. Oud-deelnemers aan Freesonica zijn onder andere A Silent Express, Daily Bread, Ilanois en Pioneers of Love.

Wie: BlackboxRed, De Basis, A Liquid Landscape
Wat: Podium Asteriks?
Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden Wanneer: vrijdag 3 december, 20.00 uur?
Entree: 4 euro (geen voorverkoop). Gratis entree als je je twitternaam en echte naam mailt naar podiumasteriks@gmail.com of een Direct Message stuurt.