Ingezonden persbericht


PERSBERICHT



D66 Amsterdam West lanceert de Schoolschaver.

Om de Brede Scholen in Amsterdam West te verbeteren komt D66 met de Schoolschaver: de internettool voor ouders, leraren, vrijwilligers en medewerkers om via een toegankelijke manier in contact te komen met de stadsdeelraad en ze te voorzien van tips en adviezen over wat er beter kan op hun Brede school.

Het opzetten, onderhouden en verbeteren van Brede Scholen is een van de belangrijkste punten in het programma van D66 Amsterdam West. Op Brede scholen kunnen kinderen hun achterstanden weg werken, hun talenten ontplooien en gezond en actief blijven door allerlei naschoolse activiteiten. Bovendien geven Brede Scholen ouders de kans om meer te werken, doordat de school een volledig programma heeft van 's ochtends vroeg tot 's avonds. Tot slot kunnen er in Brede Scholen ook activiteiten voor en door de buurt worden georganiseerd, zoals volwassenenonderwijs, ouderengym of huiswerkbegeleiding. Kortom, Brede Scholen zijn een aanwinst voor de buurt, zowel voor leerlingen als voor ouders.

Het opzetten van Brede Scholen vergt een nauwe samenwerking tussen de school en verschillende instanties, die opvang en buitenschoolse activiteiten regelen. Ook zijn veel gebouwen niet geschikt om als Brede School te fungeren, en moet er bij- of omgebouwd worden. Dit alles maakt het opzetten en goed laten functioneren een ingewikkelde zaak. Door de inzet van gemeente, instellingen en de school gaat dit vaak goed, maar soms ook blijft er iets in gebreke of hebben betrokkenen nieuwe ideeën. D66 wil daar graag inzicht in.

'Ouders, leraren of medewerkers van de Brede School hebben het vaak te druk om zich actief met de lokale politiek bezig te houden,' stelt Shanta Singh, woordvoerder onderwijs van D66. 'Terwijl zij juist diegene zijn die het beste weten wat er beter kan. Met de Schoolschaver kunnen ze met één klik in contact komen met de raad.'

Met de gebundelde tips en adviezen gaat D66 Amsterdam West de komende raadsperiode vervolgens aan de slag om in samenspraak met alle partijen de problemen weg te werken. Zodat ieder kind het maximale uit zichzelf kan halen

De schoolschaver is te vinden op: schoolschaver.wordpress.com