Gemeente Rotterdam

2010 | 44

Collegevergadering van

30 november 2010

Concerncommunicatie

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

12-10

Het college heeft besloten publiekrechtelijke medewerking te verlenen aan het project masterplan EUR campus Woudestein (herstructurering campusterrein) van de Erasmus Universiteit. In het hart van de nieuwe, autoluwe campus komt een ontmoetingsplek, de Erasmus Plaza met een ondergrondse parkeergarage en ruimte voor studentenhuisvesting voor internationale studenten. Duurzaamheid en groen zijn belangrijke aspecten van het project.

2

30-11

Het college heeft besloten om de kosten van het archeologisch onderzoek bij projecten ten laste van de grondexploitaties te brengen. Dit naar aanleiding van het besluit dat het voorgaande college op 31 januari 2006 heeft genomen om de kosten van het uitvoerende, projectgebonden archeologisch veldonderzoek voor de periode 2005 - 2009 ten laste te brengen van de grondexploitatie van het desbetreffende project, en deze regeling te evalueren.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie

1

30-11

Het college stelt de gemeenteraad voor om de volgende moties en toezeggingen af te doen:
* Bonte (Mo 2010-1476): reddingsplan dance parade;
* de toezegging R-10021: een impuls voor de evenementensector;
* de toezegging R-10009: evenementenbeleid in Rotterdam vanuit cultureel, sportief en economisch perspectief.

Daarnaast heeft het college de locatieprofielen voor de binnenstad en het aantal afsluitingen van de Coolsingel in 2011 vastgesteld (maximaal 6 keer per jaar).

Met het herijkte evenementenbeleid, getiteld 'Dieper in de stad, verder in de wereld', wordt de positie van internationale festivalstad vastgehouden en uitgebouwd. In samenwerking met betrokken partijen is het evenementenbeleid doorvertaald in locatieprofielen voor de binnenstad. De profielen worden gepubliceerd op de website van Rotterdam Festivals en op de website van de gemeente Rotterdam. Daarnaast worden de profielen opgenomen in het Handboek Evenementenvergunningen van de Directie Veiligheid.

Wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs , Innovatie en Participatie

1

30-11

Het college van B en W heeft besloten de Stichting Europese Jongerenhoofdstad op te heffen. Het Europese Jongerenjaar is beëindigd, de stichting dient geen nieuw doel meer. Daarom is, onder uitdrukkelijke dankzegging aan het bestuur van de Stichting Europese Jongerenhoofdstad, besloten de stichting te ontbinden.

Wethouder Financiën, Bestuur en Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning

1

30-11

Het college van B&W heeft de jaarrekening 2009 van de NV Gemeentewerken Rotterdam vastgesteld en besloten het resultaat 2009 ten laste van de reserve van de NV Gemeentewerken Rotterdam te brengen

Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur

1

30-11

Van 30 september tot 1 oktober 2010 heeft Wethouder Laan van Sport, Recreatie, Kunst en Cultuur op uitnodiging van de gemeente Stuttgart, initiator van het project You need Exercise, deelgenomen aan het congres "Active Cities - Active Children" Incentives for sportsculture in European cities in Stuttgart. Het programma stond in het teken van het bevorderen van een beweegcultuur voor kinderen tot 12 jaar in Europese steden.

Wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin

1

23-11

Het college van B en W heeft het Huisvestingsprogramma 2011 en het bijbehorende Overzicht primair, (voortgezet) speciaal en voortgezet onderwijs voor het jaar 2011 vastgesteld. Hierdoor kunnen noodzakelijke bouwprojecten van schoolgebouwen en gymzalen voor het primair, (voortgezet) speciaal en voortgezet onderwijs in 2011 in uitvoering worden genomen. Ook de eerste inrichting en het noodzakelijk onderhoud aan de schoolgebouwen kan worden gerealiseerd.

2

23-11

Het college heeft het voorstel vastgesteld waarin de raad wordt gevraagd om het Integraal Huisvestingsplan (IHP) 2010 - 2014 en de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2011 vast te stellen.

In het IHP zijn de doelstellingen van het Rotterdams onderwijsbeleid vertaald in consequenties voor de onderwijshuisvesting. De visie is: De manier waarop scholen gehuisvest zijn, draagt maximaal bij aan de ontwikkeling van kinderen, omdat die voldoende ruimte geeft voor kwalitatief goed onderwijs, talentontwikkeling en begeleiding op maat.

Het is de wettelijke taak van de gemeente om adequate huisvesting te bieden voor scholen in het primair onderwijs, voortgezet en (voortgezet) speciaal onderwijs. Jaarlijks dienen de schoolbesturen hiervoor aanvragen in. Het IHP vormt samen met de Verordening (procedureel) en de gemeentebegroting een kader voor de beoordeling van deze aanvragen. De positief beoordeelde aanvragen vormen jaarlijks het huisvestingsprogramma dat het college vaststelt.

Het IHP is opgesteld in samenwerking met schoolbesturen en is afgestemd met de deelgemeenten.

Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte

1

23-11

Het college heeft besloten om per 1 januari 2011 een programmabureau Duurzaamheid in te richten ten behoeve van de uitvoering van het programma Duurzaamheid.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid dhr. J. Verveen (D66) over Skatepark Westblaak