Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Nunspeet/Epe- Man opgepakt na volgen voetstappen in sneeuw|

De politie heeft donderdag 2 december een 23-jarige man uit Epe aangehouden op verdenking van diefstal en mishandeling in Nunspeet. De politie zag de man kort daarna aan de hand van het opgegeven signalement, bij een auto aan op de Heerderweg in Epe. Hij vluchtte te voet het bos in, maar de politie kon zijn voetstappen in de sneeuw volgen en trof hem even verderop liggend onder zijn jas. De man werd aangehouden.


De politie ontving donderdagochtend 2 december een melding van diefstal van een vakantiepark aan de Oude Zeeweg in Nunspeet. De man werd door omstanders betrapt en aangehouden tot de komst van de politie. Nog voordat de politie ter plaatse was wist de man toch te ontkomen waarbij een strubbeling met het uitdelen van klappen plaatsvond, tussen een omstander en de 23-jarige man. De verdachte man wist met een behulp van een tweede nog onbekende man in een auto te vluchten. De politie kon de 23-jarige man later op de Heerderweg aanhouden aan de hand van het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie vluchtte hij een bosperceel in, maar de politie kon zijn spoor van voetstappen in de sneeuw volgen. Hij werd even verderop liggend in het bos onder zijn jas aangetroffen. De Epenaar werd overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De tweede verdachte wist te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2010175962

|     |Harderwijk - Man aangehouden voor winkeldiefstal          |

De politie heeft donderdag 2 december na onderzoek een 38-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor de diefstal van kleding uit een winkel aan de Donkerstraat in Harderwijk in oktober.


De politie kon de man na onderzoek aan de hand van een signalement aanhouden. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij de diefstal bekende. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.


2010156344

|     |Hattem - Man aangehouden voor rijden onder invloed        |

De politie heeft donderdag 2 december een 51-jarige man uit Hattem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd bij een routinecontrole staande gehouden. Een blaastest op straat toonde aan dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij een promillage van 1,0 promille. In verband met eerdere veroordelingen voor rijden onder invloed is het rijbewijs van de man ingevorderd.


2010176196

-----------------------

(





(



---- --