Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 3 december 2010

MENZIS MAATSCHAPPELIJK PARTNER VAN TENNISBOND

Menzis en de KNLTB worden maatschappelijke partners. De samenwerking tussen de tennisbond en Menzis richt zich in eerste instantie op Schooltennis, een programma waar de KNLTB al ruim twintig jaar actief mee is op ruim 1600 basisscholen. Het contract tussen Menzis en de KNLTB loopt tot 2012, met de intentie om een lange samenwerking aan te gaan.

Net als zorgverzekeraar Menzis weet de KNLTB dat de jaren voor de puberteit cruciaal zijn. Op die leeftijd staat 'goed bewegen' centraal. Het aanleren van de juiste bewegingen legt de basis voor het goed leren van de tennistechniek én voor een gezond en actief leven. En dat is waar KNLTB en Menzis elkaar gevonden hebben. Het Schooltennisprogramma leert kinderen beter bewegen. Door de krachtenbundeling kan dit programma verder worden uitgebreid.

Evert-Jan Hulshof, algemeen directeur van de KNLTB: "Het sociale en maatschappelijk betrokken profiel van Menzis past goed bij de doelstellingen van de KNLTB. Door de samenwerking met Menzis kan de zo belangrijke motorische basis voor kinderen tot 12 jaar nog beter gelegd worden. En kunnen we meer kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de tennissport."

Voor Roger van Boxtel, bestuursvoorzitter van Menzis, is het belang van beter bewegen overduidelijk. "Verstandig bewegen is goed voor je gezondheid, je welbevinden en balans en ook voor je maatschappelijke participatie. En verstandig bewegen op lagere leeftijd zorgt ervoor dat je plezier in sport krijgt en vasthoudt. Ik ben er echt trots op dat we samen met de KNLTB deze vorm van sport bij de jeugd via scholen gaan helpen stimuleren."

Evert-Jan Hulshof (l) en Roger van Boxtel tekenden vandaag de overeenkomst.