Politie Twente

Tien aanrijdingen door gladheid Twente
In Twente hebben donderdag 2 december tien ongevallen plaatsgevonden waarbij de oorzaak vermoedelijk te wijten is aan gladheid. Bij één ongeval raakte een 21-jarige Losserse gewond.

Bij vijf ongevallen kwam een auto in de sloot terecht. In twee sloten stond water, de andere sloten stonden droog. Alle inzittenden hebben zichzelf uit de auto weten te bevrijden.

Losser
Donderdag 2 december vond omstreeks 13.00 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Oldenzaalsestraat in Losser. Een 21-jarige automobiliste uit Losser reed op de Oldenzaalsestraat. Haar auto raakte in de slip en begon te glijden. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De vrouw raakte bij het ongeval gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010108172)

Winkeldief loopt twee maal met volle kar langs kassa Enschede
Donderdag 2 december is 26-jarige Enschedese winkeldief aangehouden die twee maal die dag met een volle winkelkar een supermarkt verliet, zonder af te rekenen. De man is in verzekering gesteld.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding dat in een supermarkt aan de Wesseler-Nering in Enschede een man zich verdacht ophield. Winkelpersoneel herkende de man, omdat hij eerder die dag met een volle kar de winkel had verlaten zonder af te rekenen. De man kon toen door het winkelpersoneel niet worden aangehouden, maar er werd wel aangifte gedaan. Omstreeks 17.30 zagen medewerkers van de supermarkt een man in de winkel die zij herkenden van de diefstal eerder die dag. Weer liep de man met een volle winkelwagen de winkel uit, zonder te hebben afgerekend. De politie werd ingeschakeld. De man werd door de agenten aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010108276)

Inbraak in negen schuren
Enschede
Een bewoonster van een appartement aan de Fazantstraat in Enschede deed vrijdagmorgen 3 december vroeg een wel heel opmerkelijke ontdekking. In meerdere schuren van het appartementencomplex bleek in de afgelopen nacht ingebroken te zijn.

Omstreeks 06.00 uur ontdekte de vrouw de inbraken. In negen schuren is ingebroken, bij twee schuren is getracht in te breken. Nog niet alle aangiftes zijn opgenomen, maar het lijkt erop dat voornamelijk (elektrische) fietsen zijn buitgemaakt.

De politie is een buurtonderzoek gestart en is daarnaast op zoek naar getuigen. Mensen die in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 december iets ongewoons of opvallends hebben gezien aan de Fazantstraat, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Enschede-Noord. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010108364)

Medicijnen verloren
Losser
Donderdag 2 december is een man uit Losser zijn medicijnen kwijtgeraakt. Hij had de medicijnen omstreeks 15.00 uur opgehaald bij een apotheek aan de Bernhard Leurinkstraat in Losser. Vervolgens fietste hij naar een supermarkt aan de Gronausestraat. Hier deed hij boodschappen, maar vergat de medicijnen uit zijn fietstas te halen. Daarna vervolgde de man zijn weg via de Gronausestraat en de Enschedesestraat naar de Aalsgaardenstraat in Losser. Hier ontdekte hij dat de medicijnen niet meer in zijn fietstas zaten.

Het betreft het medicijn Ritalin, 180 stuks en Wellbutrin, 30 stuks. Deze medicijnen en deze hoeveelheid kunnen gevaarlijk zijn bij inname door kinderen. Mensen die de medicijnen vinden wordt verzocht ze af te geven op het politiebureau of bij een apotheek. (2010108405)

Drie personen mishandeld, de politie zoekt getuigen Enschede
In de vroege ochtend van zondag 21 november werden drie Enschedeërs, een 49-jarige man, een 32-jarige vrouw en een 24-jarige man, mishandeld op de Wenninkgaarde in Enschede door een onbekende groep personen. De politie is op zoek naar getuigen.

De 49-jarige vader liep omstreeks 05.30 uur samen met zijn 32-jarige dochter en 24-jarige zoon vanuit het centrum in de richting van de Wenninkgaarde. Ter hoogte van het spoor werden zij aangevallen door een onbekende groep personen. De 32-jarige dochter raakte hier zodanig door gewond, dat zij met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Inmiddels hebben de vader, de zoon en de dochter aangifte gedaan van de mishandeling. De politie is een onderzoek gestart. De politie zoekt getuigen die in de vroege ochtend van 21 november de mishandeling hebben zien gebeuren, of die meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam Enschede-Centrum van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010104891)

Gestolen auto in gracht gevonden Enschede / Almelo
In de vroege morgen van vrijdag 3 december werd bij de politie melding gemaakt van de diefstal van een auto. De melder, een 31-jarige man uit Den Haag die tijdelijk in Enschede verblijft, bemerkte even na middernacht dat zijn auto tussen 20.45 en 00.00 uur was gestolen vanaf de Niermansgang in Enschede.

Vrijdagmorgen werd omstreeks 08.00 uur gemeld dat in het kanaal nabij de Hoeselderdijk, tussen Amelo en Bornerbroek, een auto in het water lag. De politie, brandweer en geneeskundige dienst rukten uit. Uiteindelijk bleek het om de gestolen auto te gaan waarvan de 31-jarige man melding had gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (2010108330 / 2010108375)

Eenzijdige aanrijding, twee inzittenden gewond Hoge Hexel
Donderdag 2 december vond omstreeks 12.00 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Saamsweg in Hoge Hexel. Hierbij raakten de 59-jarige bestuurder en de 57-jarige bijrijdster uit Nijverdal gewond.

De bestuurder verklaarde dat hij uitweek voor een tegenligger. De auto raakte in een slip, kwam in de berm terecht, corrigeerde naar links en schoot vervolgens door naar de linkerberm, waar de auto tegen een boom tot stilstand kwam. De 59-jarige bestuurder en de 57-jarige bijrijdster moesten met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010108154)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

3 december 2010
Marije Versteeg: 053-4555588

---- --