Politie Zeeland


---

2136-2010 Aangehouden voor wederspanningheid, Terneuzen
Op donmderdagavond 2 december zijn twee mensen uit de gemeente Terneuzen aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie wegens wederspanningheid.

Op het Stadhuisplein in Terneuzen was een personenauto in de bussluis gereden. Daardoor konden de bussen hier niet meer doorheen, want eerst moest de auto weggetakeld worden. De agenten waren ter plaatse geroepen.

Bij de bushalte stonden een man en een vrouw. Zij stonden op de bus te wachten, maar die kwam niet. Beide liepen naar de agenten toe en gingen verhaal halen. Zij werden te woord gestaan door de agenten en de situatie werd hun uitgelegd.

De 61-jarige man begon ineens beledigende praat te houden tegen de agenten. Zij vorderden hem om weg te gaan, zodat zij hun werk normaal konden doen. Dat deed de man niet en toen hij slaande bewegingen naar de agenten maakte, is hij aangehouden. Ook zijn vrouw is even later aangehouden omdat zij niet voldeed aan het bevel om weg te gaan.

Na een verhoor op het politiebureau zijn tegen 00.00 uur de 61-jarige man en de 57-jarige vrouw weer in vrijheid gesteld.

2137-2010 Onder invloed, Terneuzen
Vanmiddag rond 15.45 uur is een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oostende (B) betrapt op het rijden onder invloed.

De man werd gecontroleerd toen hij op de Finlandweg reed. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij te veel had gedronken.

De man moest mee naar het bureau en hier bleek uit de ademanalyse dat hij bijna vijf keer teveel had gedronken.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.