RTL Group

Eerste nummer 1 hit 'The Voice Of Holland'

Direct na elke aflevering van 'The voice of Holland' kan men enkele van de gezongen tracks downloaden via thevoiceofholland.com en iTunes. Elke week gebeurt dit veelvuldig, maar het spectaculaire optreden van kandidaat Ben Saunders viel vorige week vrijdag wel erg goed in de smaak bij het publiek. Zijn vertolking van 'If You Don't Know Me By Now' kwam dankzij het grote aantal downloads deze week zelfs van niets binnen op nummer 1 van de GFK Single Top-100. Hiermee heeft het populaire RTL 4-programma nu al een topnotering, terwijl de reeks nog doorloopt tot vrijdag 21 januari. Het is voor het eerst dat al tijdens een lopende talentenjacht een kandidaat op nummer 1 staat.

Ook de kandidaten Esther Nijenhove, Lenny Keylard, Joan Franka, Jennifer Ewbank, Kim de Boer en Johnny Rosenberg staan in de top 100. Ben Saunders heeft met 'I'm In Love With a Girl' zelfs een tweede notering. Coaches Nick & Simon en Jeroen van der Boom staan eveneens in de vandaag bekend gemaakte lijst.

In 'The voice of Holland' gaan de coaches Jeroen van der Boom, VanVelzen, Angela Groothuizen en Nick & Simon op zoek naar een nieuwe generatie topartiesten. De presentatie van 'The voice of Holland LIVE' is in handen van Martijn Krabbé, Wendy van Dijk en Winston Gerschtanowitz.

Vodafone is partner van The voice of Holland en betrekt kijkers via mobiel internet bij het door Talpa geproduceerde programma en de kandidaten.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met RTL Nederland, Jaap Paulsen, via tel: 035 - 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl. Ook kun u onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.