RTL Group

RTL 7: Europa League-avonden met 'VI' succesvol

De vijfde spelronde in de groepsfase van de Europa League is goed bekeken bij mannenzender RTL 7. De beslissing om op beide speeldagen ook een extra uitzending van voetbaltalkshow 'Voetbal Internatonal' te programmeren bleek eveneens succesvol.

Op woensdag 1 december stemden ruim 1 miljoen kijkers af op de livewedstrijd Sampdoria - PSV (zelfs 1,4 miljoen kijkers bij de nabeschouwing). In de doelgroep van RTL 7, mannen van 20 tot en met 49 jaar, werd hiermee een zenderaandeel bereikt van 19,2 procent. Oftewel
1 op de 5 mannen in deze leeftijdscategorie keek naar RTL 7. Deze avond keken 710.000 personen naar 'Voetbal International', waarin volop aandacht was voor de gespeelde wedstrijden in de Europa League (12,9 procent zenderaandeel in de doelgroep van RTL 7). Het kijkcijferrecord voor een reguliere uitzending van het praatprogramma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp staat op 684.000 (22 november 2010).

Gisteravond trok FC Utrecht - Napoli 750.000 kijkers, goed voor een zenderaandeel van 10,1 procent (Mannen 20 - 49 jaar). Voor 'Voetbal International' kwam het zenderaandeel uit op 13,0 procent in de doelgroep van RTL 7 (623.000 kijkers).

PSV was al koploper in de poule en wist zich met de 2 - 1 winst op de Italianen zeker te stellen van een ticket voor de volgende ronde van het Europese voetbaltoernooi. Zowel FC Utrecht als AZ speelden gisteravond gelijk waardoor zij met nog één wedstrijd te spelen al zijn uitgeschakeld voor een vervolg (voor FC Utrecht staat er overigens wel nog een zeer aansprekende uitwedstrijd op het programma op het heilige gras van het 126-jarige Anfield stadion tegen Liverpool). FC Twente komt eveneens vanaf 17 februari uit in de knockout-fase van de Europa League en wellicht sluit Ajax zich hier ook nog bij aan, afhankelijk van de prestaties in de Champions League.

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via: fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap paulsen, tel: 035 6718879 of email jaap.paulsen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.