Augmented Reality op nieuwe website Spoorwegmuseum


Nieuwe website Spoorwegmuseum ook in het Duits

UTRECHT, 20101203 -- Het Spoorwegmuseum heeft een geheel vernieuwde website in gebruik genomen. Op de nieuwe site is informatie makkelijker te vinden en er wordt meer gebruik gemaakt van beeldmateriaal en filmpjes. Dankzij een bijdrage van de gemeente Utrecht is de site ook in het Engels en Duits vertaald. Studenten van de HKU hebben speciaal voor de nieuwe site een augmented reality spel gebouwd. De website van Het Spoorwegmuseum trekt dagelijks circa 1000 unieke bezoekers.

Het Spoorwegmuseum had de wens om meer van het museum te laten zien. Vooral personen die nog niet bekend zijn met Het Spoorwegmuseum hebben vaak een beperkt beeld van het museum. Het Spoorwegmuseum profileert zich als `belevenis-museum', de nieuwe site biedt het museum meer mogelijkheden deze museale belevenis te tonen. De website is overzichtelijker en er worden meer foto's en filmpjes getoond. Ook biedt de homepage meer ruimte voor de agenda en nieuwtjes. De website is gebouwd door het Bureau Interactieve Communicatie (BIC).

Bijzonder is ook het project dat Het Spoorwegmuseum tegelijkertijd uitvoerde met studenten Interactive Design van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). De studenten bouwden het spel `Stoomreizen' dat gebruik maakt van Augmented Reality (ook wel Toegevoegde Realiteit genoemd). Het spel is te spelen op de vernieuwde website. Met behulp van een sleutel kan de websitebezoeker een virtuele laag over het spel leggen. De in het spel gebouwde trein is dan in 3D te zien (de websitebezoeker moet hiervoor beschikken over een webcam). Speel het spel op www.spoorwegmuseum.nl/stoomreizen/